Profitul "ArcelorMittal", redus cu o treime

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 09 mai 2016

Profitul "ArcelorMittal", redus cu o treime

Compania şi-a diminuat pierderea netă

"ArcelorMittal", cel mai mare producător mondial de oţel, şi-a redus cu 33% profitul brut în primele trei luni din anul curent, în contextul în care s-a confruntat cu scăderea preţului minereului de fier.

Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) obţinut de companie a scăzut la 927 milioane de dolari în trimestrul întâi din 2016, de la 1,38 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. Analiştii prognozau un profit de 924,5 milioane dolari.

Pe întregul an curent, grupul siderurgic aşteaptă un câştig EBITDA de peste 4,5 miliarde de dolari.

În trimestrul întâi, "ArcelorMittal" a obţinut o pierdere netă de 416 milioane de dolari, comparativ cu 728 milioane de dolari în anul precedent.

Vânzările "ArcelorMittal" au însumat 13,4 miliarde de dolari în primul trimestru, cu 22% mai puţin decât în primele trei luni din 2015. Livrările de oţel ale companiei au fost neschimbate, atingând 21,5 milioane de tone.

"ArcelorMittal" a produs 14,1 milioane de tone de minereu de fier în perioada de raportare, cu 9,6% mai puţin decât în anul precedent.

Producătorii europeni din siderurgie sunt afectaţi puternic de principalul furnizor de profil din China, care a livrat cantităţi record de oţel, în condiţiile în care economia ţării asiatice încetineşte. Pieţele tradiţionale au fost inundate de oţel, ceea ce a dus la scăderea preţurilor.

"Rezultatele din primul trimestru reflectă foarte puternic condiţiile de operare dificile din a doua jumătate a lui 2015", a declarat Lakshmi Mittal, directorul executiv al "ArcelorMittal", adăugând că, de atunci însă, s-au putut observa îmbunătăţiri pe pieţele de bază ale companiei, care au ajuns la un nivel sustenabil.

Preţul oţelului a atins în luna februarie, în Europa, cel mai redus nivel din ultimii nouă ani, iar media din primul trimestru a fost cu 37% mai mică decât în anul anterior, potrivit Metal Bulletin Ltd. Preţul minereului de fier, utilizat în producţia de oţel, a scăzut cu 22%.

Acţiunile "ArcelorMittal" au urcat cu 50% anul acesta, la Bursa din Amsterdam, după un declin de 57% în 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

25 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9472
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2560
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6294
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8502
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro