Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Profitul net al KazMunaiGas E&P a scăzut cu 22%

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Compania petrolieră KazMunaiGas Exploration and Production, subsidiara care se ocupă cu explorarea şi producţia de petrol în cadrul grupului petrolier de stat KazMunaiGas (proprietarul Rompetrol), a anunţat, luni, scăderea cu 22% a profitului net, în primele şase luni din 2010, transmite Reuters. În perioada ianuarie - iunie 2010, KazMunaiGas E&P a înregistrat un profit net de 100 miliarde tenge (679 milioane de dolari), în scădere faţă de 128,8 miliarde de tenge în perioada similară din 2009, când devalorizarea monedei naţionale a majorat câş­tigurile companiei din Kazahstan.

Potrivit Agerpres, profitul operaţional în primele şase luni din acest an a crescut cu 81%, la 103,5 miliarde tenge (703 milioane de dolari), în special datorită majorării cu 50% a preţului ţiţeiului Brent. "Datorită creşterii preţului ţiţeiului, compania a majorat nivelul investiţiilor la zăcămintele sale de bază şi intenţionează să livreze un nivel de producţie sustenabil de la actualele active, folosind situaţia financiară pentru a atinge obiectivele de creştere pe termen lung", a declarat directorul general al companiei, Kenzhebek Ibrashev.

În perioada ianuarie - iunie 2010, KazMunaiGas E&P a majorat cu 11% producţia de ţiţei, după achiziţionarea unei participaţii în firma petrolieră PetroKazakhstan Inc, al cărei acţionar majoritar este China National Petroleum Corp.

KazMunaiGas EP, companie la care KazMunaiGas controlează 57,95% din acţiuni, este unul dintre primii trei mari producători de petrol din Kazahstan. Compania are rezerve de 2,2 miliarde barili şi, anul trecut, a produs o cantitate de 84,3 milioane de barili de ţiţei sau o medie de 232.000 de barili pe zi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie