Profitul net al KazMunaiGas E&P a scăzut cu 22%

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Compania petrolieră KazMunaiGas Exploration and Production, subsidiara care se ocupă cu explorarea şi producţia de petrol în cadrul grupului petrolier de stat KazMunaiGas (proprietarul Rompetrol), a anunţat, luni, scăderea cu 22% a profitului net, în primele şase luni din 2010, transmite Reuters. În perioada ianuarie - iunie 2010, KazMunaiGas E&P a înregistrat un profit net de 100 miliarde tenge (679 milioane de dolari), în scădere faţă de 128,8 miliarde de tenge în perioada similară din 2009, când devalorizarea monedei naţionale a majorat câş­tigurile companiei din Kazahstan.

Potrivit Agerpres, profitul operaţional în primele şase luni din acest an a crescut cu 81%, la 103,5 miliarde tenge (703 milioane de dolari), în special datorită majorării cu 50% a preţului ţiţeiului Brent. "Datorită creşterii preţului ţiţeiului, compania a majorat nivelul investiţiilor la zăcămintele sale de bază şi intenţionează să livreze un nivel de producţie sustenabil de la actualele active, folosind situaţia financiară pentru a atinge obiectivele de creştere pe termen lung", a declarat directorul general al companiei, Kenzhebek Ibrashev.

În perioada ianuarie - iunie 2010, KazMunaiGas E&P a majorat cu 11% producţia de ţiţei, după achiziţionarea unei participaţii în firma petrolieră PetroKazakhstan Inc, al cărei acţionar majoritar este China National Petroleum Corp.

KazMunaiGas EP, companie la care KazMunaiGas controlează 57,95% din acţiuni, este unul dintre primii trei mari producători de petrol din Kazahstan. Compania are rezerve de 2,2 miliarde barili şi, anul trecut, a produs o cantitate de 84,3 milioane de barili de ţiţei sau o medie de 232.000 de barili pe zi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS