Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Profitul net al Raiffeisen Bank International s-a înjumătăţit în primul trimestru

Ziarul BURSA #Internaţional /

Profitul net al Raiffeisen Bank International s-a înjumătăţit în primul trimestru

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI), prezent şi pe piaţa din România, a anunţat ieri că în primele trei luni ale acestui an profitul său net s-a redus la jumătate (48,1%) comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 83 de milioane de euro, în condiţiile scăderii veniturilor din dobânzi, transmite Reuters, potrivit Agerpres. În cazul diviziei din România, RBI precizează că aceasta a realizat în primul trimestru al acestui an un profit după taxe de 25 de milioane de euro, în creştere cu 13,7% în ritm anual, în condiţiile în care numărul unităţilor a scăzut până la 517, de la 530 în perioada similară a anului trecut, iar cifra angajaţilor s-a redus şi ea cu 2,4% până la 5.201 angajaţi.

În 2014, Raiffeisen Bank International a înregistrat pierderi preliminare de 493 de milioane de euro, ceea ce a determinat RBI să demareze un program de restructurare ce prevede ieşirea de pe piaţa din Polonia şi reducerea afacerilor din Rusia. "Evoluţiile francului elveţian, rublei, hryvnei şi dolarului american au avut un impact puternic asupra rezultatelor noastre. Implementarea strategiei noastre de ajustare continuă", a declarat directorul general de la Raiffeisen Bank International AG, Karl Sevelda.

RBI a precizat că în primele trei luni ale anului veniturile nete din dobânzi a scăzut cu 16%, până la 820 milioane de euro. Cheltuielile administrative au scăzut şi ele cu 9%, până la 691 milioane de euro, în condiţiile în care numărul angajaţilor s-a redus de la 54.730 la 54.468 angajaţi. În schimb, a crescut ponderea creditelor neperformante cu 0,5 puncte procentuale comparativ cu sfârşitul lui 2014, până la 11,9%.

În România, Raiffeisen Bank deserveşte aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 7.700 de companii. La finalul anului 2014, reţeaua Raiffeisen Bank număra 527 de unităţi, peste 1.100 de ATM-uri şi aproximativ 13.000 de EPOS-uri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS