Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Profitul "Rosneft", mai mare de cinci ori faţă de anul trecut

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Profitul "Rosneft", mai mare de cinci ori faţă de anul trecut

Compania petrolieră "Rosneft", cea mai mare din Rusia, şi-a majorat de cinci ori profitul în trimestrul al doilea, în ritm anual, în condiţiile în care nu s-a mai confruntat cu pierderile din fluctuaţiile de curs valutar care au afectat-o anul trecut.

Câştigul net al societăţii a ajuns la 172 miliarde de ruble (4,87 miliarde dolari) în cele trei luni încheiate în 30 iunie, de la 35 de miliarde ruble în trimestrul al doilea din 2013. Analiştii anticipau 156,7 miliarde ruble. Vânzările grupului petrolier (inclusiv ale filialelor) au sporit cu 22%, la 1.435 miliarde ruble.

"Rosneft" a devenit cea mai mare companie petrolieră din lume (listată), după producţie, ca urmare a finalizării achiziţiei TNK-BP în martie anul trecut, pe 55 de miliarde de dolari. "Rosneft" se numără printre companiile sancţionate de SUA după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, anul acesta.

"Alături de partenerii noştri - cele mai mari companii din lume - lucrăm la un plan care să minimalizeze consecinţele includerii Rosneft pe lista entităţilor sancţionate de SUA", a declarat directorul executiv al societăţii, Igor Secin.

Producţia de hidrocarburi a companiei a crescut la 5 milioane de barili/zi în trimestrul al doilea din 2014, de la 4,786 milioane de barili/zi în aceeaşi perioadă din 2013. În acest interval, compania a procesat 23,62 milioane tone de ţiţei, cantitate similară cu cea din trimestrul al doilea din 2013. "Rosneft" a vândut ţiţei şi produse petroliere în cantitate de 52,9 milioane tone în perioada menţionată, cu 1,3% mai mult decât în anul precedent. Pe segmentul gazelor naturale, compania a livrat 11,32 miliarde metri cubi, cu 33% mai mult decât în anul anterior.

Datoria netă a producătorului de ţiţei a scăzut cu 20% în intervalul de raportare, la 1.495 miliarde ruble.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie