Profitul trimestrial al Samsung a scăzut cu 95%

A.F.
Miscellanea / 28 aprilie 2023

Profitul trimestrial al Samsung a scăzut cu 95%

Profitul operaţional al gigantului sud-coreean de electronice Samsung a scăzut în primul trimestru cu 95%, la cel mai redus nivel după 2009, deoarece preţurile cipurilor sale de memorie au continuat să scadă, iar cererea a rămas slabă, conformCNBC.

Grupul a obţinut un profit operaţional de 640 de miliarde de woni coreeni (aproximativ 478,55 milioane de dolari), în scădere faţă de 14.120 miliarde de woni cu un an mai devreme. Acesta este cel mai mic profit operaţional al companiei din primul trimestru al anului 2009.

Veniturile de 63.750 miliarde de woni coreeni (aproximativ 47,6 miliarde de dolari) au scăzut cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile obţinute au confirmat estimările proprii ale Samsung, de aproximativ 63.000 de miliarde de woni coreeni, dar sunt sub cele de 63.900 miliarde de woni aşteptate de analişti, conform estimărilor Refinitiv.

În mod tradiţional, cel mai mare factor de profit al Samsung este divizia sa de semiconductori, care constă în vânzări de cipuri de memorie care sunt incluse în orice, de la computere personale la smartphone-uri şi până la servere din centrele de date.

Samsung a înregistrat o pierdere de 4.580 de miliarde de woni coreeni la divizia sa de semiconductori, faţă de un profit de 8.450 miliarde de woni în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În timpul pandemiei, producătorii de smartphone-uri şi PC-uri au stocat cipuri, pe măsură ce cererea de dispozitive de consum a crescut, dar acum se confruntă cu stocurile în exces, deoarece consumatorii reduc achiziţiile acestor bunuri din cauza inflaţiei în creştere.

Acest lucru a dus la o scădere a preţurilor la cipurile de memorie pe care le vinde Samsung.

Gigantul sud-coreean a declarat în această lună că va face o reducere "semnificativă" a producţiei de cipuri de memorie, urmând exemplul rivalilor mai mici precum SK Hynix şi Micron.

"Samsung Electronics a anunţat date dezamăgitoare pentru primul trimestru, dar, în acelaşi timp, a anunţat o reducere semnificativă a producţiei, pe fondul recesiunii severe a cipurilor de memorie. După aceea, piaţa a reacţionat pozitiv la ştiri", a declarat SK Kim de la Daiwa Securities Capital Markets.

Cu toate acestea, Samsung a prognozat o redresare în a doua jumătate a anului.

"Ne aşteptăm ca cererea să se redreseze treptat în semestrul al doilea, pe fondul previziunilor că nivelul stocurilor clienţilor va fi scăzut", a spus Samsung.

Grupul se aşteaptă la o redresare limitată a cererii, deoarece centrele de date investesc mai conservator, iar clienţii continuă să îşi ajusteze stocurile.

Samsung prognozează, de asemenea, lansări de noi smartphone-uri, promoţii pentru PC-uri şi extinderea adoptării de noi procesoare pentru a creşte cererea de cipuri de memorie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb