Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Prognoză FMI: Europa de Est, creştere de 3,3%

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a apreciat că redresarea economică a Europei de Est se stabilizează pentru prima dată de la începutul crizei financiare, a anunţat Bulgarian National Radio, citând Deutsche Welle, transmite luni Novinite. Organizaţia cu sediul la Washington vede ca un semn de redresare majorarea exporturilor şi stabilizarea cererii pe plan intern şi se aşteaptă la o creştere de 3,3% în regiune, în 2010. Precedentele estimări ale FMI indicau o redresare mai lentă pentru Europa de Est, comparativ cu alte state în curs de dezvoltare din lume, informează Agerpres.

Totuşi, potrivit raportului, redresarea nu înseamnă că economia Europei de Est va reveni la nivelul de dinainte de criză. Creşterea va depinde de afaceri şi nu de cererea internă, care va rămâne afectată de gradul ridicat de îndatorare al consumatorilor şi de lipsa noilor împrumuturi, o tendinţă care va forţa economiile din regiune să se restructureze şi să realizeze o creştere stabilă în viitor.

Experţii FMI estimează că influxul redus de capital străin în Europa de Est va rămâne permanent la actualul nivel şi, chiar dacă băncile din Europa Occidentală au reuşit să-şi reechilibreze capitalul, regiunea nu va mai fi atractivă din cauza riscurilor provocate de criză.

FMI recomandă echilibrarea politicilor macroeconomice şi restricţionarea creşterilor salariale în sectorul public, redirecţionarea eforturilor spre producerea de bunuri de o calitate mai bună, în loc de menţinerea competitivităţii prin salarii scăzute.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS