Program de sprijin pentru tinerii sportivi

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 21 februarie

Program de sprijin pentru tinerii sportivi

Sportivii de performanţă din ţara noastră au nevoie de mult mai mult ajutor decât primesc acum. Nu este vorba doar de chestiunea strict financiară ci de lucruri mult mai subtile şi mai profunde. Asociaţia Sports HUB, cu sprijinul partenerului strategic SuperUnited, a lansat programul GO Scholarship, dedicat tinerilor sportivi şi sportive din România. Specialişti din sportul românesc - preparatori fizici, nutriţionişti, kinetoterapeuţi, psihologi, consilieri de carieră, analişti de date şi manageri de proiect - şi-au unit forţele şi cunoştinţele dobândite în ani de zile de practică la cel mai înalt nivel pentru a oferi tot ce au mai bun unui număr de 35 de tineri sportivi şi sportive selectaţi în program, astfel încât aceştia să îşi îmbunătăţească performanţele sportive şi şcolare şi să facă faţă celor mai exigente cerinţe ale vieţii de zi cu zi.

Virgil Stănescu, preşedinte al Asociaţiei Sports HUB şi cofondator al proiectului GO Scholarship a declarat: "GO Scholarship este un proiect foarte drag mie. Este acel proiect care cred că va schimba în bine vieţile unor tineri. Am avut şansa să trec prin sisteme coerente atât din punct de vedere sportiv, cât şi educaţional şi mi-am dat seama cât de mult înseamnă un sistem suport pentru tinerele talente, pentru cluburi şi pentru părinţi. Vreau să cred că acum, prin GO Scholarship, am făcut primul pas pentru a crea contextul ideal astfel încât unii dintre sportivii selectaţi în program să devină atât campioni în sporturile practicate, cât şi oameni cu educaţia şi valorile necesare modelelor sociale cu care să ne mândrim. şi mai sper că GO Scholarship va deveni, în timp, un model de bună practică, demn de urmat". Marea campioană Ana Maria Popescu (Brânză) a vorbit la rândul său despre program: "Consider această iniţiativă demnă de toată lauda. Sportul românesc are nevoie de astfel de proiecte şi faptul că în program sunt incluşi atleţi din mai multe ramuri sportive poate reprezenta o motivaţie în plus pentru fiecare tânăr sportiv care îşi doreşte să devină un campion! Ce mi se pare la fel de important este că pe lângă tinerii talentaţi, care sunt beneficiarii direcţi, vor avea acces la informaţii şi antrenori, părinţi sau reprezentaţi ai cluburilor, iar pentru ca un sportiv să performeze la cel mai înalt nivel este nevoie de o echipă întreagă şi de un sistem bine pus la punct"

Cei 35 de tineri sportivi şi sportive, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, provin, pentru început, din 10 discipline: baschet, handbal, volei, fotbal, atletism, scrimă, triatlon, ciclism, escaladă şi box. Tinerii au fost preselectaţi în urma recomandărilor venite de la federaţii sportive, cluburi şi specialişti din fiecare ramură sportivă, iar la începutul acestui an au trecut prin procesul de testare al echipei de specialişti din cadrul programului. Pentru sezonul 2021-2022, alegerea lor s-a făcut în municipiul Bucureşti şi în zonele adiacente. în viitor, selecţia va fi extinsă la nivel naţional şi vor exista mai multe discipline sportive. Bursele de performanţă GO Scholarship se acordă fiecărui sportiv şi sportivă pentru un an de zile şi se reconfirmă anual, în funcţie de interesul, progresul şi rezultatele acestora. Programul este o completare a pregătirii sportive şi educaţionale de care fiecare tânăr are deja parte şi îşi doreşte să ofere acestora susţinerea psihologică, emoţională şi fizică de care au nevoie pentru a face performanţă în disciplina lor şi pentru a face mai bine faţă exigenţelor din viaţa de zi cu zi. Bugetul proiectului în sezonul 2021-2022 este de aproximativ 330.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9207
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6726
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9903
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7178
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.7555

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro