Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Programul "Noua casă" a fost publicat în Monitorul Oficial

S.B.
Miscellanea /

Programul "Noua casă" a fost publicat în Monitorul Oficial

Programul "O familie, o casă", fostă "Prima casă", s-a transformat în "Noua casă" apoi a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial, informează Hotnews.

Sunt două plafoane:

140.000 euro

70.000 euro

La 140.000 euro a fost modificat puţin textul. Aici au făcut o mică precizare. E vorba de credite de 70.001 - 140.000 euro pentru:

1. locuinţele noi, recepţionate la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării finanţării garantate.

2. locuinţele supuse unor lucrări de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic recepţionate la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării finanţării garantate.

De reţinut în privinţa plafonului de 140.000 euro: garantarea de către stat, prin Ministerul Finanţelor Publice, este în procent de maximum 60% din valoarea creditului, reprezentând maximum 85% din preţul de achiziţie al locuinţei, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei.

De asemenea, o altă precizare introdusă acum spune că valoarea finanţării de 70.001 - 140.000 euro este compusă din finanţarea acordată de bancă, cu o valoare între minimum 59.501 euro şi maxim 119.000 euro, la care se adaugă avansul plătit de beneficiar.

La 70.000 euro intră celelalte categorii de locuinţe. Adică orice imobil cu destinaţia de locuinţă, alcătuit din una sau mai multe camere de locuit, cu terenul, căile de acces, anexele gospodăreşti, facilităţile, dependinţele, dotările şi utilităţile, aferente acesteia, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii.

De reţinut în privinţa plafonului de 70.000 euro: Creditul acordat unui beneficiar este garantat de către stat, prin Ministerul Finanţelor Publice, în procent de maximum 50% din valoarea creditului, reprezentând maximum 95% din preţul de achiziţie al locuinţei, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei."

Acest 70.000 euro, conform unei precizări introdusă acum, este compus din finanţarea acordată de bancă în valoare maximă de 66.500 euro şi avansul plătit de beneficiar.

Avansul

La categoria 70.001 - 140.000 euro avansul e de minimum 15%

La categoria de 70.000 euro avansul e de minimum 5%

Cine beneficiază

Persoana fizică ce îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

la data solicitării creditului garantate, declară pe propria răspundere fie că nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 mp;

achiziţionează o singură locuinţă, printr-un credit acordat şi garantat în condiţiile Programului;

are calitatea de împrumutat în raport cu finanţatorul.

Ministerul Finanţelor trebuie să vină cu normele de implementare în 30 de zile, potrivit Hotnews.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa vedem câți clienți are acest program. Care e fondul acestui program?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie