PROIECT APROBAT DE SENATParlamentarii, incompatibili cu funcţiile în companii, bănci, asigurări, instituţii publice

Elena Deacu
Politică / 29 iunie 2015

Senatul a votat luni, cu cu 86 de voturi "pentru", 43 de voturi "împotrivă" şi o abţinere, proiectul de lege referitor la incompatibilităţi privind calitatea de parlamentar cu funcţii de conducere în cadrul societăţilor comerciale.

Proiectul de lege prevede că funcţia de deputat şi senator esteincompatibilă cu "funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale care desfăşoară sistematic şi efectiv activităţi comerciale organizate ce constau în producerea, administrarea sau înstrăinarea de bunuri, comerţ ori prestarea de servicii ca şi contribuabili activi în sensul reglementărilor din Codul Fiscal, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, precum şi la instituţiile publice".

În expunerea de motive, iniţiatorul susţine că au fost înregistrate cazuri când s-au înfiinţat societăţi comerciale care "nu au funcţionat niciodată şi chiar s-a uitat de ele".

"Aceste situaţii au fost constatate de ANI, care, conform legislaţiei actuale, sunt considerate ca stări de incompatibilitate. Pentru rezolvarea acestor situaţii trebuie urmată o cale destul de lungă, plecând de la instanţele judecătoreşti din teritoriu, până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată în expunerea de motive.

Senatul este prima cameră sesizată, proiectul urmând să fie transmis Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro