Abonament gratuit

Proiect de apărare împotriva inundaţiilor în valoare de 49,29 milioane de euro

G.U.
Miscellanea /

Proiect de apărare împotriva inundaţiilor în valoare de 49,29 milioane de euro

Administraţia Naţională Apele Române propune un proiect în valoare de peste 49,2 milioane de euro pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor în bazinul hidrografic Mureş. Prin implementarea proiectului ar fi evitate anual pagube de 7 milioane de euro, conform News.ro.

"Din cele 16 proiecte depuse de către ANAR la Ministerul Fondurilor Europene pentru finanţare europeană nerambursabilă prin AXA 5- POIM, în valoare de 426 milioane de euro, unul dintre cele mai costisitoare este «Mărirea gradului de protecţie împotriva inundaţiilor în bazinul Hidrografic Mureş». Prin acest proiect, specialiştii Apelor Române îşi propun să execute lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii hidrotehnice prin ridicarea clasei de importanţă a celor existente. Costurile totale ale proiectului sunt în valoare de 49,29 milioane euro. Durata estimată a proiectului este de 2 ani", a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, ANAR.

Potrivit srusei citate, lucrările propuse vin în completarea celor existente şi asigură apărarea a peste 10.000 de locuitori care trăiesc în judeţele Alba, Hunedoara şi Arad.

"Totodată, în urma implementării proiectului, specialiştii Apelor Române reuşesc să evite, anual, pagube potenţiale de natură socio-economică în valoare medie de peste 7 milioane de euro. Problema care se pune este aceea a asigurării gradului de protecţie pentru populaţie. În acelaşi timp, trebuie să luăm în calcul şi costurile pe care le implică realizarea acestui grad de protecţie. Prin raportare la consecinţele pe care le pot avea inundaţiile asupra vieţii şi a bunăstării unei familii, fiecare om trebuie să completeze măsurile generale pe care le-ar putea lua autorităţile pentru o anumită zonă cu propriile măsuri de precauţie. Trebuie să ne gândim că nu există risc zero la inundaţii", a declarat Ervin Molnar, director general al ANAR.

Specialiştii Apele Române au actualizat proiectele tehnice şi le-au corelat cu măsuri de adaptare la noile schimbări climatice, având în vedere că fenomenul inundaţiilor de tip flash-flood este unul din ce în ce mai agresiv şi extins inclusiv asupra cursurilor mari de apă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

12 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8357
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1087
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4964
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3638
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.0694

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie