DIGI Comunications

PROIECT PILOT:Timişoara începe vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie

S.B.
Miscellanea / 07 aprilie

Timişoara începe vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie

Proiectul pilot care prevede vaccinarea în cabinetele medicilor de familie a început, miercuri, la Timişoara, 50 de medici de familie fiind înscrişi în program. Fiecare medic va vaccina zilnic 10 pacienţi cu serul AstraZeneca, fiind realizate toate dotările necesare, informează news.ro.

Coordonatorul proiectului, medicul Mihai Iacob, a declarat, miercuri, că au fost organizate toate sesiunile de instruire, iar în cabinetele medicilor de familie au ajuns toate materialele necesare desfăşurării procesului de vaccinare.

"S-au făcut toate trainingurile, s-au trimis toate materialele în cabinetele medicilor de familie, am avut discuţii cu colonelul Gheorghiţă, cu cei din Primărie, care şi-au îndeplinit toate atribuţiile, ni s-a asigurat şi sponsorizarea necesară, inclusiv autorităţile locale s-au implicat. Pentru început, vom avea 10 pacienţi pe zi, iar fiecare medic de familie din cei înscrişi în program se va organiza cum consideră mai bine", a declarat medicul de familie Mihai Iacob, coordonator al proiectului pilot.

În total, fiecare dintre cei 50 de medici de familie înscrişi în programul pilot va vaccina câte 10 de pacienţi pe zi, iar pe liste sunt înscrise deja 100 de persoane.

În cadrul proiectului 5.000 de oameni vor fi vaccinaţi împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, în cadrul proiectului desfăşurat în premieră la Timişoara, la cabinetele medicilor de familie vor ajunge şi teste antigen.

CNCAV a precizat că vaccinarea se face cu serul AstraZeneca.

"Exemple de bune practici ale medicilor de familie din judeţul Timiş într-o zi cu totul specială.

De Ziua Mondială a Sănătăţii, 50 de medici de familie din judeţul Timiş au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienţii înscrişi pe liste. În cabinetele medicilor de familie se administrează vaccinul produs de AstraZeneca şi sunt respectate toate măsurile de siguranţă şi criteriile de prioritizare", a transmis CNCAV.

Sursa citată a precizat că vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilităţi indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care îşi exprimă dorinţa în acest sens, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro