Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Proiect uriaş de infrastructură, pagube pe măsură pentru mediu

Ziarul BURSA #Companii /

Marile proiecte de infrastructură ale ţărilor puternic industrializate reprezintă ameninţări reale la adresa naturii. Proiectul chinez al "noilor drumuri ale mătăsii", cu dezvoltarea unei uriaşe reţele de infrastructuri în mai multe ţări, ar putea afecta obiectivele Acordului de la Paris privind schimbările climatice, a avertizat Centrul Tsinghua pentru finanţe şi dezvoltare.

Beijingul a lansat în 2013 proiectul de infrastructuri "Noile drumuri ale mătăsii", pentru a lega Asia, Europa şi Africa de China, cu porturi, linii feroviare, aeroporturi şi parcuri industriale. Unele proiecte, în special hidrocentralele şi termocentralele pe cărbune, sunt acuzate că provoacă pagube mediului. O analiză a amprentei carbon a dezvoltării infrastructurilor în ţările implicate în aceste noi drumuri ale mătăsii duce la concluzia că poate afecta obiectivele Acordului de la Paris din 2015 de a menţine temperatura medie mondială cu 2 grade Celsius sub nivelul din epoca preindus­trială. Potrivit Tsinghua Center for Finance and Development, cele 126 de ţări care au semnat acorduri de cooperare cu China reprezintă 28% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial. China este cel mai mare emiţător de dioxid de carbon şi reprezintă circa 30% din emisiile la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie