Propunerea preşedintelui TVR de interzicere a accesul sindicatelor în şedinţele Consiliului de Administraţie a fost respinsă

A.P.
Comunicate de presă / 18 septembrie 2020

Propunerea preşedintelui TVR de interzicere a accesul sindicatelor în şedinţele Consiliului de Administraţie a fost respinsă

Umilită de decizia membrilor CA, Doina Gradea ameninţă cu represalii

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a respins ieri, 17 septembrie 2020, propunerea preşedintelui-director general Doina Gradea de a interzice accesul reprezentanţilor Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind şi a sindicatelor din cadrul TVR la şedinţele CA, anunţă un comunicat de presă al MediaSind.

Singura persoană care a votat pentru propunerea şefei TVR a fost Raico Cornea, reprezentant în CA din partea grupului minorităţilor şi angajat la TVR Timişoara. Acesta a votat şi în numele unui membru CA din partea PSD care a lipsit de la şedinţă. Restul membrilor CA nu au susţinut această propunere nedemocratică, cei doi reprezentanţi ai salariaţilor, Monica Ghiurco şi Karen Sebeşi, precum şi reprezentantul PNL, Cristian Petcu, au votat împotrivă, iar ceilalţi membri s-au abţinut!

Pentru ca informaţii de genul celor apărute în şedinţa de CA din data de 26 august 2020, când s-a aflat suma reală, una foarte generoasă, primită de fostul prezentator al emisiunii Down The Road, Mircea Radu, să nu mai ajungă la cunoştinţa opiniei publice, sau mai grav, la instituţiile abilitate de control, Doina Gradea a trecut, ca prim punct, pe Ordinea de zi a şedinţei Consiliului de Administraţie, eliminarea reprezentanţilor sindicatelor din şedinţele CA: "anularea Hotărârilor CA nr. 69/2019 şi nr. 88/2019 privind participarea reprezentanţilor Federaţiei Cultură şi Mass Media FAIR-Media-Sind, respectiv a câte unui membru reprezentant al fiecărui sindicat din cadrul TVR, ca observatori, la şedinţele CA."

Motivul invocat de initiator, adica de PDG Doina Gradea, este unul hilar: " în scopul respectării actualului CCM şi a legislaţiei în vigoare".

Bineînţeles că nu există în CCM sau în alt document intern vreo prevedere care ar opri dreptul conferit de Legea de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTv membrilor CA, de a invita în şedinţele CA pe orcine doresc! Singura precizare în CCM-ul invocat este prezenta unui reprezentant al sindicatului de casă al şefei TVR în calitate de observator în şedinţele CA. Practic, este încă o încercare jenantă a unei administraţii abuzive de a renunţa la minima transparenţă decizională conferită de normele naţionale şi internaţionale din domeniul relaţiilor de muncă.

Umilită de votul covârşitor al colegilor săi, Doina Gradea a ameninţat că va ataca în instanţă această decizie a membrilor CA, ceea ce demonstrează, încă o dată, iresponsabilitatea şi reaua voinţă a unei persoane numită în baza unor criterii politice care nu au nicio legătură cu un management performant şi transparent, atât de necesare într-o instituţie publică de presă, notează comunicatul de presă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pe ei Make, fa ordine!.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro