PROSTĂNACUL LUI ILIESCUGeoană: "Numele meu, pe lista foarte scurtă de potenţiali candidaţi PSD"

Ziarul BURSA #Politică /

După ce Ion Iliescu l-a făcut prostănac, iar premierul Victor Ponta a mărturisit că nu l-a votat în 2009 pentru alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană a declarat ieri că numele său figurează pe lista "foarte scurtă" de potenţiali candidaţi PSD la prezidenţiale, adăugând că viitorul candidat va fi decis cu calm şi înţelepciune. "Avem resursă politică la nivel înalt, în partid, asta e luxul, între ghilimele, pe care îl avem, de a avea candidaţi între care şi numele meu se află acolo sus pe lista foarte scurtă de potenţiali cadidaţi PSD", a subliniat senatorul social-democrat.

În condiţiile în care numele lui Victor Ponta este vehiculat din ce în ce mai mult pentru alegerile prezidenţiale din partea PSD, chiar ieri spunând că va candida dacă va dori şi dacă se va simţi în stare, Mircea Geoană a menţionat, la rândul său, că trebuie discutat cu Victor Ponta despre intenţia declarată a acestuia de a rămâne premier. "Va trebui să discutăm şi cu Victor Ponta pentru că până la urmă trebuie să vedem dacă declaraţiile lui cu privire la dorinţa de a-şi continua mandatul de premier până în 2016 - care e mai mult decât legitimă, pentru asta a fost votat, pentru asta am fost votaţi în 2012 - se păstrează sau nu", a adăugat Geoană.

Senatorul a mai spus că alegerile prezidenţiale reprezintă momentul adevărului în care, dincolo de voturile partidelor politice, contează foarte mult persoana candidatului şi dacă acel om poate într-adevăr să anime şi să inspire voturile a încă câteva milioane de români care nu au venit la alegerile europene.

"În 2012, USL în ansamblu a luat 4.100.000 de voturi. Eu am luat 5.200.000 în 2009. La europene, PSD a luat 2.100.000 de voturi. Mai avem nevoie de încă cel puţin trei milioane", a spus Geoană.

El a mai spus că orice formulă de candidat din afara PSD nu are niciun fel de şanse să se realizeze din simplul motiv că voturile membrilor, simpatizanţilor, votanţilor PSD nu sunt tranzacţionabile.

Ponta, despre şansa ca Geoană să fie candidatul PSD la prezidenţiale: "Congresul va stabili"

Preşedintele PSD Victor Ponta a fost întrebat ieri dacă există o şansă ca senatorul Mircea Geoană să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, el precizând că acest lucru va fi stabilit de Congresul partidului din septembrie, prin vot, în condiţiile în care vor fi mai multe candidaturi. Întrebat dacă Geoană se califică pe lista scurtă de prezidenţiabili ai PSD, aşa cum a afirmat acesta, Ponta a răspuns: "Corect".

Întrebat dacă există o şansă ca Geoană să fie candidatul PSD, Ponta a precizat că acest lucru va fi stabilit de Congres.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Rog o precizare: a facut si saltul/a sarit in sus cand s-a anuntat prezidentiabil? 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS