Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

PSD - congres restrâns şi candidaturi pe moţiuni

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică /

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, ieri, că viitorul congres al social - democraţilor va însemna un restart pentru viitoarea reformă a partidului şi că va fi unul restrâns. Şeful social-democraţilor a precizat că nu este momentul unei bătălii pe funcţii şi că în PSD ar trebui să se candideze pe moţiuni.

Marcel Ciolacu a spus: "Am depăşit momentul organizatoric, administrativ al partidului. Noi avem mandat să organizăm un congres cât se poate de transparent. Este o perioadă delicată a partidului, dar şi mai mult, acest congres să însemne un restart pentru viitoarea reformă a partidului care nu se poate face, să nu ne minţim, să nu ne păcălim că se poate face de pe o zi pe alta. Reorganizările şi reformele se fac pe bază de principii. Principiile le modifici în statut, redevin lege pentru partid şi din tot ceea ce am greşit în trecut, să încercăm să nu mai facem aceleaşi greşeli. Am stabilit nişte termene, am pornit conferinţele, în principiu se desfăşoară toate până pe data de 9 februarie, până pe 15 februarie, pornim şi pregătirea alegerilor locale care bat la uşă şi cel târziu pe 29 februarie am stabilit că vom avea congresul".

El a precizat că va fi un congres restrâns, la care vor participa 1500 - 1700 de delegaţi, în funcţie de locurile din sală.

Preşedintele PSD a mai spus: "Modificările statutare le vom face la congres şi acestea vor pune bazele func-ţionării partidului acestui un an de zile, cât va funcţiona noua echipă aleasă de Congresul Extraordinar şi anul viitor să avem un Congres Ordinar. Am stabilit în Comitetul Executiv să nu mai avem un congres mare, am văzut ce au însemnat lansările pe stadioane, congresele de zeci de mii de oameni unde ne strângem, ne mulţumim, ne pupăm, dar fondul dezbaterii lipseşte. Am stabilit, anul acesta, ţinând cont şi de rapiditatea lucrurilor, să avem un congres mai restrâns şi de aceea, numărul de delegaţi este atât de mic. Am făcut numărul de delegaţi în funcţie de mărimea sălii. Dacă vom muta locaţia Congresului, categoric, în momentul acela, listele se vor extinde".

În privinţa candidaturilor pentru funcţiile de conducere din partid, liderul social-democrat susţine că la congres ar trebuie să fie votate moţiuni.

Marcel Ciolacu a arătat: "Nu consider că în momentul acesta partidul îşi permite o bătaie pe funcţii şi să reîncepem o vânzoleală în interior gratuită. Cred că înteresul PSD în acest moment este de a se restrânge, de a deschide uşile, de a găsi soluţii de alianţe şi de a funcţiona la o capacitate de sută la sută, cât mai repede, să se pregătească de campania electorală. Cred că la congres trebuie să se candideze pe moţiuni. Moţiunea înseamnă o echipă pe care şi-o asumă liderul şi un proiect politic. Cred că la congres trebuie să candideze cât mai multe proiecte şi echipe politice, ca oamenii să cântărească şi să aleagă drumul. Nu trebuie, de această dată, o impunere sau să fie alt fel de discuţii în cadrul unui congres naţional decât un proiect politic. Proiectul politic va sta la baza programului politic. În jurul unui program politic se fac alianţe. Alianţele nu se fac în jurul dorinţei de a lua puterea în Româ-nia sau de a avea acces la anumite resurse. Alianţele se fac în jurul unui program politic pe care îl prezinţi în interior celor care doresc să facă parte din acest program politic".

Congresul PSD va avea loc până în 29 februarie.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. BUNA,daca va uitati in trecutul istoriei,ELELENA DIN TROIAcare l-a pus l-a inaintare pe iubitul ei PARIS,s-a folosit de el(asa sunt femeile),sa trecem in epoca noastra,MADAM SECERH care s-a dus sa omoare in america de sud,in SUA cand a vrut sa fie presdinte etc.,in PSD,majoritatea au parasito si cand a spus cu gura Dei,de ce sa nu fie presedinte si o femeie in ROMANIA,asta a atras parasirea partidului si caderea lui.Nici odata nu am auzito pe Dna. DANCILAdaca vom ajunge l-a putere,vom industrializa tara.

  . 1.)bine gandit...numarul de participanti in functie de cate locuri sunt in sala...Asta da gandire organizatorica..ala PSD. Cautam sala,vedem cate locuri sunt si apoi repartizam ...scaunele... pe organizatii.

  2.Program politic pe "grupe de baroni" si apoi sa vedem cine castiga...care grup e mai tare.

  Succes !! 

  1. Tot a la psd,..." Cred că la congres trebuie să candideze cât mai multe proiecte şi echipe politice, ca oamenii să cântărească şi să aleagă drumul. Nu trebuie, de această dată, o impunere sau să fie alt fel de discuţii(dosr cum suna goarna s.n.) în cadrul unui congres naţional decât un proiect politic ( adica unul singur, al lui). Proiectul politic va sta la baza programului politic (sau viceversa, ca se poate). În jurul unui program politic se fac alianţe (adica bisericute ale baronasilor). Alianţele nu se fac în jurul dorinţei de a lua puterea în Româ-nia sau de a avea acces la anumite resurse. Alianţele se fac în jurul unui program politic de a lua puterea în Româ-nia sau de a avea acces la halva. Aplauze prelungite.

  Eu propun ca PSD sa tina congresul pe 30 februarie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

05 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8336
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0757
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3448
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.2285

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie