PwC: "Băncile europene vor vinde credite record de 154 miliarde de dolari"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 august 2015

Băncile europene ar urma să vândă în acest an un pachet record de credite, în valoare de 139 miliarde de euro (154 miliarde de dolari), pe primele locuri fiind băncile din Marea Britanie, în condiţiile în care industria bancară a început să accelereze procesul de restructurare pentru a îndeplini noile norme, susţine un raport al firmei de consultanţă PricewaterhouseCoopers LLP, publicat marţi, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Conform PwC, băncile europene au vândut deja împrumuturi în valoare de 54,5 miliarde de euro de la începutul anului şi până în prezent ,iar alte credite în valoare de 84 miliarde de euro sunt în mijlocul procesului de vânzare. Băncile din Marea Britanie şi Irlanda sunt responsabile pentru mai mult de 60% din tranzacţiile negociate în prezent, după ce în perioada 2009-2014 au vândut credite în valoare de 125 de miliarde de euro.

"Nu este o surpriză faptul că Marea Britanie şi Irlanda, urmate de Spania au fost pieţele cele mai active în termeni de tranzacţii din Europa, având în vedere că băncile de acolo au fost foarte active în a-şi curăţa bilanţurile", a declarat preşedintele diviziei europene de la PwC, Richard Thompson.

În perioada de după criza financiară globală băncile au început să-şi reducă bilanţurile pentru a putea respecta mai multe reglementări, care le cer să deţină rezerve de capital în funcţie de nivelul activelor, să absoarbă pierderile şi să îi protejeze pe contribuabili de riscul unor intervenţii pentru salvarea băncilor. Potrivit PwC, fondurile speculative şi firmele de private-equity se numără printre cumpărătorii de credite, deoarece încearcă să obţină o expunere mai mare pe economiile din Europa.

PwC estimează că băncile din Marea Britanie ar urma să vândă în restul anului credite în valoare de 42,5 miliarde de euro, ceea ce ar duce totalul pentru 2015 la 56 miliarde de euro. Băncile spaniole, care au deja aproximativ 15 tranzacţii în derulare, vor vinde împrumuturi totale în valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro, în timp ce băncile din Germania şi Italia ar urma să vândă şi ele credite în valoare de 22, respectiv 16 miliarde de euro.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro