Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

"Rabobank" ar putea fi amendată cu peste 440 milioane dolari pentru manipularea Libor

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Rabobank" a obţinut un profit de 197 milioane de euro în 2012, an în care a avut în administrare active de 189 miliarde euro.

"Rabobank" a obţinut un profit de 197 milioane de euro în 2012, an în care a avut în administrare active de 189 miliarde euro.

Grupul olandez "Rabobank" este aşteptat să primească o amendă de peste 440 de milioane de dolari pentru manipularea dobânzilor interbancare Libor, anunţă Bloomberg, citând surse anonime.

Potrivit surselor, "Rabobank", a doua mare bancă din Olanda, va ajunge la o înţelegere amiabilă cu autorităţile de reglementare din SUA şi Marea Britanie, care au acuzat instituţia că a încercat să manipuleze dobânzile de referinţă, iar amenda care îi va fi acordată acesteia va fi cuprinsă între 438 milioane dolari - cât a plătit banca britanică "Barclays", în iunie 2012, pentru manipu­larea Libor - şi 612 milioane de dolari, penalitatea impusă "Royal Bank of Scotland" luna aceasta, din acelaşi motiv. Tot în cazul manipulării Libor, banca elveţiană UBS a acceptat, în decembrie, să plătească o amendă de 1,5 miliarde dolari.

Bloomberg anticipează că amenda "Rabobank" va fi anunţată în luna mai.

Oficialii băncii olandeze au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la această situaţie. În august 2012, banca a informat că a primit mai multe citaţii şi solicitări de furnizare a unor informaţii cu privire la procesul de stabilire a dobânzilor de referinţă în mai multe ţări, inclusiv în Marea Britanie, SUA, Elveţia, Japonia şi Singapore.

O lună mai devreme, în iulie, cotidianul olandez Het Financieele Dagblad scria că "Rabobank" a concediat patru angajaţi în intervalul 2008-2011, din cauza manipulării dobânzilor interbancare.

Dobânzile Libor şi Euribor sunt referinţele europene în privinţa cos­tului la care se împrumută băncile între ele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie