Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019
Revista BURSA Construcţiilor

RAPORT EJOBS:Candidaţii între 36 şi 45 de ani sunt cei mai căutaţi de angajatorii din România

D.V.
Comunicate de presă /

Candidaţii între 36 şi 45 de ani sunt cei mai căutaţi de angajatorii din România

CV-urile candidaţilor din grupa de vârstă 36-45 de ani activi pe platforma de recrutare online eJobs.ro au strâns, de la începutul anului şi până acum, aproape 3,2 milioane de vizualizări, situându-se, astfel, în topul preferinţelor angajatorilor din România. Sunt urmaţi de cei cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, ale căror CV-uri au fost vizualizate de aproximativ 2,5 milioane de ori şi de cei din categoria 18-24 (812.000 de vizualizări).

"La nivelul candidaţilor, există o percepţie generalizată potrivit căreia angajatorii caută doar oameni foarte tineri, care, fiind la început de drum, au aşteptări ceva mai mici şi care pot fi mai uşor formaţi, de la zero. Cu toate acestea, iată că datele arată că anul 2019 a fost, totuşi, anul specialiştilor, al candidaţilor maturi, cu experienţă. Companiile au căutat intens oameni care să vină cu un know-how solid pe care să-l implementeze în companii, iar asta s-a văzut nu doar în numărul de CV-uri vizualizate, ci şi într-o creştere a numărului de joburi adresate specialiştilor", spune Bogdan Badea, CEO eJobs România. În acest moment, sunt peste 17.500 de joburi care se adresează candidaţilor cu nivel de experienţă mediu (2-5 ani) şi mare (peste 5 ani), precum şi managerilor.

Următoarea cea mai căutată categorie este cea a candidaţilor de peste 45 de ani, care au adunat, în perioada ianuarie-august 2019, aproape 390.000 de vizualizări pentru CV-urile urcate pe eJobs.ro. Domeniile cele mai căutate de aceştia au fost retailul, zona de prestări servicii, construcţiile, transporturile, băncile şi serviciile financiare, industria alimentară şi auto.

Candidaţii cu vârsta sub 18 ani au adunat cel mai mic număr de vizualizări - 18.500, de la începutul anului şi până acum. Au fost, de altfel, şi cei care au aplicat cel mai puţin, pentru această categorie de vârstă fiind înregistrat un număr de aproape 54.000 de aplicări în primele 8 luni ale anului.

Campioni la aplicări au fost cei cu vârsta cuprinsă între 36 şi 45 de ani (4,9 milioane de aplicări) şi cei între 25 şi 35 de ani (3,7 milioane). Candidaţii de peste 45 de ani au avut 615.000 de aplicări. În total, în perioada ianuarie-august 2019 au fost înregistrate peste 5,5 milioane de aplicări, cu 100.000 mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS