RĂSCUMPĂRARE SIF1Comunicat AISIF

Piaţa de Capital / 3 - 4 septembrie 2021

Stimate domnule preşedinte Bogdan Drăgoi,

Asociatia Investitorilor la SIFuri (AISIF), a cărei misiune este protejarea drepturilor şi intereselor celor peste 6 milioane de acţionari la Societăţile de Investiţii Financiare (SIF), a luat act de intenţia dumneavoastră de convocare a unei Adunări Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) pentru data 10/11 octombrie 2021. Ne-a descumpănit însă punctul de pe agendă, privind răscumpărarea a 880.000 acţiuni proprii SIF1 pentru a fi oferite gratuit conducerii societăţii.

AISIF nu înţelege deloc intenţia dumneavoastră, în contexul în care acţionarii SIF1 aşteaptă de anul trecut alte două răscumpărări de acţiuni. Vă reamintim că la data de 27.04.2020 acţionarii SIF1 au votat răscumpărarea a 15.000.000 de acţiuni în vederea anulării, iar la data de 02.11.2020 au votat răscumpărarea a încă 15.000.000 acţiuni SIF1 tot pentru a fi anulate. Este vorba, aşadar, de răscumpărări hotărâte de acţionari în interesul lor, însă neexecutate.

În numele acţionarilor SIF1, vă adresăm din nou, dar de data aceasta printr-o scrisoare deschisă, următoarea solicitare, cu convingerea ca ne veţi răspunde: 

Am dori să aflăm motivele pentru care nu s-a executat niciun fel de răscumpărare din cele două programe votate anul trecut, care totalizează 30 milioane de acţiuni. 

Totodată, am dori să ne informaţi dacă şi când luaţi în calcul să respectaţi deciziile votate ale acţionarilor.

Nădăjduim că nu aveţi intenţia să vă sfidaţi proprii acţionari, răscumpărând acţiuni în folosul conducerii SIF1, înainte să îndepliniţi răscumpărarea celor 30.000.000 acţiuni care este în interesul proprietarilor SIF1, mai precis, milioane de acţionari.

Director Executiv AISIF,

Marius Pop

Opinia Cititorului ( 19 )

 1. Traduc eu comunicatul AISIF: Bă ,Drăgoi tu nu esti normal la cap,dute-n....

  Vedeți, nici eu nu am putut traduce tot,deci nu cer nici bani nici gratuite! 

  Comunicqtul este prea elegant si incomplet. Nu a solicitat sa fie facute publice actiunile conduceri sif1 care impun recompensarea din partea actionarilor

  1. Nu am cunostinta de nicio astfel de actiune a conducerii sif1. Singurele actiuni de care am cunostinta sunt cele facute publice si ele nu impun recompense ci condamnari pentru conducerea sif1

  Nu cred ca raspund,ei traiesc in bula lor in continuare si nu vad realitatea din teren.

  Actiunea sta de 4 ani in jur de 2.5 lei.Nu au dat dividende pt a creste VUAN.

  La Bvb nu se tranzactioneaza VUAN-ul. 

  Beneficii actionari : zero! Crestea VUAN nu a condus la cresterea pretului actiunii.Deci nici castig din dividend nici castig prin cresterea pretului actiunii. 

  Atunci pt ce va premiati dl.Dragoi?

  1. Fiindcă face ce vrea el.

   Tara fără stăpân. 

   Cum pentru ce? Se premiază pentru capturarea SIF5. Nu e puțin...

   Coret.

   Acum sa vedem ce zice Cioaca de aceasta premiere(SOP) ca doar au peste 5% din Sif 1 si ar trebui sa apere interesele actionarilor Sif 5. 

   Cum o sa voteze Sif 5 in aceasta AGEA de la Sif 1?

   Dar Buica de la Sif 4 cum o sa voteze in AGEA de la Sif 1 pentru a apara interesele actionarilor Sif 4 ? 

  Problema e că Drăgoi se votează singur. Are fondurile acelea de carton, care, pentru un comision dat tot din banii acționarilor SIF1, votează tot ce le zice tata Drăgoi. Și acțiunile alea sunt deținute tot cu banii SIFurilor din gașca lor (SIF 1, SIF 4 și SIF 5), deci deținere proprie prin intermediari.

  Legea încălcată pe față. Iar ASF doarme. Oare pentru cat timp?! 

  Străinii nu vor sa mai audă de sifoane cred ca nici ai noștri deci toată lumea vrea să scape de ele. Cu asa imagine e normal...

  Din convocator rezultă că criteriile de alocare in functie de performanță vor fi stabilite de consiliul de administrație, deci acționarii nu trebuie sa stie. Nesimțire maximă.

  Există un caz simplu de delapidare. Recomand asociației, sau acționarilor SIF1, să facă plângere penală împotriva conducerii SIF1 pentru delapidare. Drăgoi are contracte semnare cu tot felul de fonduri care primesc comisioane babane de la SIF1, iar în schimb votează conducerea SIF1 ca să-și ofere acțiuni gratuite. Acele fonduri au majoritatea banilor de la SIF1 direct, și SIF4 care e controlat de SIF1, deci este clar că acele fonduri au conflicte de interese foarte clare cu conducerea SIF1. Este un caz foarte simplu, penal, de delapidare. De fapt sunt mai multe fapte penale, dar cea mai simplă e cea menționată.

  1. E deja inceput proces de acest tip la Sif4!

   Multumesc pentru confirmare. Ma gandeam la asta.

   Ce s-a inceput e civil. Ar trebui facute plangeri penale împotriva Drăgoi, Buică și Cioacă. Faptele sunt mai mult penale decât civile.

   si desigur intelegerea de neagresiune dintre BT & Sif 2 si Sif 1,4,5 . eu va votez voua gratuitele, voi mie. meritam

   Stimate coleg (avocat penalist...) cred ca habar nu ai de avocatura mai ales penal. Dacă as fi in locul tău, m-as abtine de la a spune tâmpenii și inepții. Mai studiază și după sa faci afirmații, mai avocat care te dai și penalist....

   Eu cred că are un argument foarte solid, a și explicat. Tu ce argument ai?

  SAI Swiss Capital Asset Management SA=5,1123 % din Sif 1

  Marele elvetian cum o sa voteze? 

  Opus-ch artered Issuances SA=5,018 % din Sif 1

  Acest fond cum o sa voteze la AGEA de la Sif 1 avand in vedere ca banii provin de la Sif 4? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

05 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9264
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8175
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0450
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8439
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.7076

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro