Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

RBS şi-a dublat câştigul în primul semestru

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cel mai mare grup bancar britanic deţinut de stat, a consemnat, în semestrul întâi din anul curent, un profit înainte de taxe aproape dublu faţă de anul anterior, pe fondul reducerii cheltuielilor sale.

Conform anunţului făcut la finele săptămânii trecute, câştigul RBS a ajuns la 2,65 miliarde lire sterline (4,5 miliarde dolari) în primele şase luni din 2014, de la 1,37 miliarde lire în acelaşi interval din anul anterior. Cifra profitului este cea mai mare înregistrată de bancă de la salvarea sa de către stat, în 2008.

Profitul operaţional al RBS a crescut la 2,6 miliarde lire, de la 708 milioane de lire anul trecut. Pierderile băncii din creditele neperformante s-au redus cu 1,8 miliarde lire, la 269 de milioane de lire.

RBS a menţionat că va atinge ţinta de reducere a costurilor sale cu un miliard de lire (1,7 miliarde dolari) în 2014. În acest sens, directorul executiv al RBS, Ross McEwan, care a preluat funcţia de la Stephen Hester, în octombrie 2013, creează o "bancă rea" internă, combină unele divizii şi reduce operaţiunile de investment banking.

Costurile de restructurare ale RBS sunt preconizate la aproape 5 miliarde de lire în perioada 2014-2017, din care 1,5 miliarde lire în acest an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie