Reacţii după anunţul viitoarei demisii a lui May

V.D.
Internaţional /

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Theresa May (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Succesorul premierului britanic, Theresa May, care şi-a anunţat viitoarea demisie astăzi, urmează să fie numit până înaintea vacanţei parlamentare, la 20 iulie, a anunţat Partidul Consevator într-un comunicat, relatează AFP.

Partidul Conservator, al cărui lider este în mod tradiţional totodată premier, urmează să organizeze o succesiune de voturi a deputaţilor conservatori, cu scopul de a stabili doi candidaţi care să fie supuşi, apoi, votului membrilor formaţiunii.

L.A.

------

Actualizare - Un Brexit fără acord ("no deal") este "aproape imposibil de oprit" în urma demisiei premierului britanic Theresa May, a apreciat astăzi, o purtătoare de cuvânt a Guvernului spaniol, Isabel Celaa, relatează AFP.

"Un Brexit dur pare, în aceste circumstanţe, o realitate cvasi-imposibil de oprit. Guvernul britanic, Parlamentul britanic sunt unicii responsabili ai unei ieşiri fără acord şi consecinţelor acesteia", a declarat ea pentru presă.

Kremlinul a catalogat astăzi, mandatul Theresei May drept "o perioadă foarte complicată" în relaţiile dintre Regatul Unit şi Rusia, subliniind că "urmăreşte cu atenţie" situaţia după anunţul demisiei premierului britanic.

"Din nefericire, eu nu pot să-mi amintesc de vreun aport la dezvoltarea relaţiilor bilaterale între Rusia şi Marea Britanie. Este mai degrabă invers, mandatul premierului Theresa May, constituie o perioadă foarte complicată a relaţiilor noastre", a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform News.ro.

Cancelarul german Angela Merkel "respectă" decizia omoloagei sale britanice, Theresa May, de a demisiona, în urma eşecului acesteia de a obţine adoptarea planului său cu privire la retragrea din Uniunea Europeană (UE), a declarat astăzi, o purtătoare de cuvânt a şefei Guvernului german, Martina Fietz.

"În general, (cancelarul) ţine ca Guvernul german să-şi menţină cooperarea strânsă cu Guvernul britanic (...), iar asta va rămâne aşa", a declarat ea, refuzând să se pronunţe cu privire la consecinţele demisiei asupra Brexitului, un proces "care depinde de evoluţii ale politicii interne britanice".

Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat astăzi, "activitatea curajoasă" a Theresei May şi a cerut "o clarificare rapidă" cu privire la Brexit, în urma anunţului demisiei premierului britanic, a anunţat preşedinţia franceză, potrivit AFP.

"Este prea devreme pentru a specula asupra consecinţelor acestei decizii. Principiile Uniunii Europene vor continua să se aplice, mai ales prioritatea de a păstra buna funcţionare a UE, ceea ce necesită o clarificare rapidă", a apreciat şeful statului francez, citat într-un comunicat emis de preşedinţie.

Palatul Elysee precizează, de asemenea că, în problema Brexitului - în continuare nerezolvată - "nu putem să rămânem în incertitudine pe termen nedeterminat".

"Franţa este pregătită să coopereze cu noul premier britanic în toate subiectele europene şi bilaterale. Relaţia noastră cu Regatul Unit este esenţială în toate demoneiile", insistă preşedinţia franceză.

Cu două zile înaintea alegerilor europene în Franţa - un scrutin în care majoritatea prezidenţială şi Rassemblement national (RN, extremă dreapta, fostul FN) al lui Marine Le Pen îşi dispută primul loc în sondaje -, Palatul Elysee subliniază totodată că, "într-un moment de alegere important, voturile de respingere fără un proiect alternativ conduc la un impas".

L.A.

------

Premierul britanic Theresa May va demisiona de la conducerea Partidului Conservator în 7 iunie, anunţă BBC.

Procesul de selecţie pentru un nou lider va începe în următoarea săptămână.

May a declarat, cu lacrimi în ochi, că a făcut tot posibilul pentru a livra Brexitul: "Am făcut tot ce am putut pentru a convinge parlamentarii să susţină acordul ... Din păcate nu am reuşit".

Potrivit EFE, şefa executivului britanic a mai spus că ''va regreta profund mereu'' faptul că nu a putut pune în aplicare Brexit-ul.

May, l-a invitat pe succesorul său în fruntea Partidului Conservator şi al guvernului să încerce să ajungă la un consens pentru ca Regatul Unit să părăsească blocul comunitar.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. destinul Angliei a fost determinat in principal de femei: vezi Elisabeth I, ea a transformat o dintr-un stat medieval in prima putere a lumii

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Geniala observatie!

   Si ce?! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS