Ready Office Rent face primul pas la Bursa de Valori Bucureşti

A.P.
Comunicate de presă / 13 octombrie 2020

Ready Office Rent face primul pas la Bursa de Valori Bucureşti

Societatea de închiriere şi subînchiriere a imobilelor Ready Office Rent face primul pas la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), unde a listat, marţi, 13 octombrie, o emisiune de obligaţiuni în valoare de aproape 5,2 milioane lei, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT), potrivit unui comunicat al BVB.

Aceasta este prima emisiune de obligaţiuni corporative listată la BVB ulterior promovării pieţei de capital din România la statutul de Piaţă Emergentă Secundară de către furnizorul global de indici FTSE Russell.

"Dacă ne uităm la sectoarele din care au venit companiile la BVB în ultimii doi ani, putem spune că Bursa este pentru orice companie, indiferent de domeniu de activitate, de mărime şi de structura acţionariatului. Toate companiile care au venit pe piaţa de capital pentru atragerea finanţării şi i-au convins pe investitori cu planurile de dezvoltare au şi încheiat cu succes rundele de finanţare. Doar în ultimii doi ani am asistat la aproximativ 30 de runde de finanţare prin emisiuni de obligaţiuni, cu o valoare cumulată de peste 1,5 miliarde de euro. Dimensiunile rundelor de finanţare au pornit de la 200.000 de euro şi au ajuns chiar şi la sute de milioane de euro. Toate acestea demonstrează că Bursa este pentru orice companie determinată să se dezvolte", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

Ready Office Rent se adresează societăţilor antreprenoriale mici şi mijlocii care îşi doresc spaţii de birouri la cheie, adaptate cerinţelor activităţii pe care le desfăşoară, cu toate utilităţile şi dotările necesare, în sistemul de tarifare "all inclusive". Sistemul implementat de Ready Office Rent devine complementar sistemului clasic de închiriere, sprijinind antreprenorii să-şi seteze dinamica afacerilor în funcţie de obiectivele fiecăruia.

"Birourile Ready Office, situate într-o locaţie ultracentrală, funcţionează ca suport atât pentru companiile aflate la începutul activităţii, cât şi pentru cele aflate în plină dezvoltare. Funcţionalitatea instantanee a birourilor şi calitatea serviciilor au contribuit la dezvoltarea multor afaceri ale clienţilor şi suntem bucuroşi pentru aportul nostru. În perioada următoare preconizăm o extindere a Ready Office şi în alte puncte de interes ale Capitalei pentru a veni în sprijinul celor ce îşi doresc un mediu sigur şi facil pentru desfăşurarea activităţilor proprii. Apreciez că venirea la Bursa de Valori Bucureşti generează o sănătate financiară companiei care va duce la creşterea valorii acesteia şi la consolidarea unei poziţii pe segmentul de piaţă specific activităţii desfăşurate", a afirmat Narcisa Mindu, Administratorul Unic al Ready Office Rent.

Emisiunea de obligaţiuni este listată cu simbolul bursier ROR22 şi cuprinde 51.882 obligaţiuni garantate, denominate în lei, cu valoarea nominală de 100 lei/obligaţiune. Astfel, valoarea emisiunii se ridică la aproape 5,2 milioane lei. Obligaţiunile au o dobândă fixă de 8% pe an, plătibilă semestrial, iar emitentul garantează obligaţiunile cu creanţe viitoare pe care le are de încasat de la clienţii săi. Emisiunea a fost vândută printr-un plasament privat în octombrie 2019 şi va ajunge la scadenţă în octombrie 2022. În cadrul plasamentului privat, obligaţiunile au fost cumpărate de 97 investitori (5 investitori persoane juridice şi 92 investitori persoane fizice).

Listarea obligaţiunilor pe SMT-ul BVB a fost asistată de societatea de brokeraj Prime Transaction.

"Finanţarea societăţilor prin emisiunile de obligaţiuni listate pe BVB devine din ce în ce mai mult o alternativă viabilă şi, totodată, o oportunitate pentru emitenţi de a se prezenta potenţialilor investitori. Există semnale pozitive din mediul antreprenorial privind interesul pentru finanţarea proiectelor prin intermediul emisiunilor de obligaţiuni şi acţiuni listate pe BVB", a spus Ionel Uleia, Directorul General al Prime Transaction.

Ready Office Rent intenţionează să utilizeze fondurile obţinute prin emisiunea de obligaţiuni pentru finanţarea activităţii curente, precum şi pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare strategică. De asemenea, banii pot fi folosiţi şi pentru realizarea de investiţii, în situaţia în care vor fi identificate oportunităţi în acest sens.

Cifra de afaceri a societăţii este obţinută integral din serviciile oferite prin închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Ready Office Rent administrează o suprafaţă de aproximativ 2.500 mp, formată dintr-un număr de 50 birouri amplasate în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Societatea a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 293.000 de lei, dublu faţă de cea înregistrată în 2018, iar în primul semestru din 2020, cifra de afaceri a urcat la 344.000 de lei. Profitul net din 2019 a fost de 35.000 de lei, faţă de 106.000 de lei în 2018. În primele şase luni din 2020, Ready Office Rent a consemnat pierderi de 250.000 de lei.

Conducerea societăţii estimează că cifra de afaceri va depăşi 1 milion de lei în acest an, urmând ca până în 2022 aceasta să ajungă la 1,8 milioane lei, în timp ce profitul prognozat pentru anul curent este de 52.000 de lei, iar în următorii doi ani profitul net ar urma să crească treptat până la 90.000 de lei.

Ready Office Rent a fost înfiinţată în anul 2012, având denumirea de Tradexpress Impex SRL, iar în 2019 a fost transformată din SRL în SA şi denumirea a fost schimbată în cea actuală. Emitentul are un capital social de 100.000 lei, împărţit în 10.000 de acţiuni cu valoare nominală de 10 lei/acţiune. Acţiunile societăţii sunt deţinute de Lucian Ciofoaia (9.950 de acţiuni - 99,50% din capitalul social) şi Narcisa Mindu (50 de acţiuni - 0,50% din capitalul social).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro