RECORD GRIGORESCUCele mai multe picturi de Grigorescu, într-o licitaţie

D.F.
Lifestyle /

Cele mai multe picturi de Grigorescu, într-o licitaţie

Nicolae Grigorescu, Marele Maestru al artei româneşti, semnează cele mai multe lucrări aflate vreodată într-o licitaţie. Pentru prima dată 6 tablouri grigoresciene, unele celebre, se întâlnesc în Licitaţia de Primăvară, cel mai mare eveniment anual al pieţei româneşti de artă din primul trimestru.

Cele 6 lucrări, de la portret la compoziţii istorice sau picturi în aer liber, înglobează toate genurile în care a excelat Nicolae Grigorescu de-a lungul fascinantei sale cariere; un Grigorescu constituie şi astăzi, alături de aur şi diamante, un mijloc sigur de păstrare a valorii banilor în vremuri tulburi.

Cea mai valoroasă operă de Nicolae Grigorescu în licitaţie este "Ţărăncuţă cu fuior în cale", estimată de casa de licitaţie între 140.000-220.000 de euro, capodopera cu privire la care specialiştii apreciază că are potenţialul de a stabili un nou record pe piaţa de artă autohtonă.

Tot pictorul naţional Grigorescu semnează şi "Ţărăncuţă cu mărgele roşii" estimată la o valoare conservatoare, de doar 30.000-50.000 de euro. Reamintim succint fosta "Ţărăncuţă cu mărgele roşii", adjudecată pentru 270 de mii de euro în aprilie 2011.

O duioasă "Ciobăniţă", în care Grigorescu reia motivul fetei culcate în iarbă, este estimată conservativ între 25.000 şi 45.000 de euro, şi probabil dorită de orice colecţionar cu intenţia de a construi o colecţie de tip muzeal, iconică şi rezistentă la divagaţiile de gust ale vremurilor.

"Peisaj la Câmpina" şi "Bivuac în câmpia Dunării, Războiul pentru Independenţă", sunt picturi realizate de Grigorescu în aer liber şi estimate în licitaţie, fiecare, pentru 25.000-35.000 de euro, urmate de lucrarea "Ştrengarul" cu o valoare estimată între 20.000-30.000 de euro.

Licitaţia va cuprinde şi alte lucrări de referinţă semnate de marii maeştrii, precum Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Gheorge Petraşcu sau Theodor Pallady. Capodoperele pot fi vizionate la Palatul Cesianu-Racoviţă, unde astăzi, 10 martie 2020, a fost deschisă faimoasa expoziţie dedicată Licitaţiei de Primăvară, ce poate fi vizitată gratuit.

Este arta cel mai bun mijloc de tezaurizare al elitelor, pe timp de criză? Urmează să ne-o certifice Licitaţia de Primăvară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie