Reff & Asociaţii şi Deloitte România au asistat Studium Green în achiziţionarea unui portofoliu de 100 de proprietăţi de la Immobiliare Italo Romena

G.D.
Companii / 10 mai

Reff & Asociaţii şi Deloitte România au asistat Studium Green în achiziţionarea unui portofoliu de 100 de proprietăţi de la Immobiliare Italo Romena

Reff & Asociaţii şi Deloitte România au asistat Studium Green, dezvoltatorul imobiliar din Cluj deţinut de omul de afaceri Dorin Bob, în preluarea unui portofoliu de 100 de proprietăţi de la Immobiliare Italo Romena, subsidiara fostei bănci italiene Veneto Banca (care din 2017 se află în proces de lichidare administrativă obligatorie), conform unui comunicat remis redacţiei. Portofoliul achiziţionat cuprinde peste 100 de active imobiliare de diferite tipuri, inclusiv clădiri rezidenţiale şi de birouri, terenuri agricole, hoteluri şi pensiuni, situate pe întreg teritoriul României, în principal în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Oradea. Tranzacţia a fost semnată în august 2021, iar transferul proprietăţilor din prima etapă a fost finalizat în februarie 2022, urmând ca restul proprietăţilor să fie transferate până la sfârşitul acestui an.

Potrivit sursei citate, cele 100 de proprietăţi preluate de la Immobiliare Italo Romena vor completa portofoliul existent al Studium Green, care include proiecte imobiliare precum Wings, West Side Park şi Seasons, situate în Cluj-Napoca.

"Sunt deosebit de mulţumit de achiziţionarea acestui portofoliu de imobile care au fost blocate mulţi ani din cauza situaţiei juridice şi financiare a Grupului Veneto", a declarat Dorin Bob, CEO, Studium Green. "Reintroducerea dinamică a acestor proprietăţi în circuitul economic va oferi acum investitorilor locali oportunităţi importante de a dezvolta proiecte generatoare de venituri în sectoare numeroase şi diverse", a adăugat el.

Practica Reff & Asociaţii | Deloitte Legal specializată în domeniul imobiliar a oferit Studium Green asistenţă în analiza juridică şi în procesul de due diligence, în structurarea tranzacţiei, precum şi în faza de negocieri şi în tranzacţia propriu-zisă. Echipa de avocaţi a fost alcătuită din Irina Dimitriu, Partener, Larisa Popoviciu, Senior Managing Associate, şi Maria Niţulescu, Managing Associate. De asemenea, echipa de servicii fiscale a Deloitte România a oferit consultanţă cu privire la documentaţia tranzacţiei, prin contribuţia Iuliei Bica, Manager.

"Portofoliul care a făcut obiectul acestei tranzacţii este unul dintre cele mai cunoscute de pe piaţă. Diversitatea activelor imobiliare care îl alcătuiesc a generat un grad ridicat de complexitate juridică, gestionată de echipa noastră în timp record, pe durata procesului foarte intens de due diligence. Particularităţile fiecărui tip de proprietate au generat o structură complexă a tranzacţiei, etapizată, iar fiecare fază a presupus propriile condiţii şi cerinţe. A fost o adevărată provocare să optimizăm potenţialul a peste 100 de active, găsind în acelaşi timp soluţii pragmatice care să protejeze interesele clientului şi să respecte cerinţele vânzătorului, şi asta în condiţiile unui demers riguros de licitaţie", a spus Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociaţii | Deloitte Legal şi liderul practicii de drept imobiliar.

De peste 15 ani, Reff & Asociaţii | Deloitte Legal este recunoscută drept una dintre cele mai importante societăţi de avocaţi în domeniul imobiliar din România, fiind implicată în cele mai mari tranzacţii imobiliare şi proiecte de dezvoltare din ţară, care au implicat deseori structuri corporative complexe şi finanţare transfrontalieră. Practica de drept imobiliar este recunoscută şi de clasamentele internaţionale precum Legal 500, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro