Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Refugiaţii, o "greutate" în plus pentru ţările în curs de dezvoltare

Ziarul BURSA #Companii /

Ţările în curs de dezvoltare găzduiesc cea mai mare parte din cei 70 de milioane de refugiaţi la nivel global, a informat ONU.

Jumătate dintre refugiaţi sunt copii, iar numărul total al refugiaţilor a fost la cel mai înalt nivel în 2018, în aproape 70 de ani, informează ONU în raportul său anual Global Trends. Însă numărul refugiaţilor la nivel global - compus din 25,9 milioane de refugiaţi, 41,3 milioane de oameni mutaţi din locuinţele lor dar tot în ţara de origine şi 3,5 milioane de azilanţi - este unul "moderat", este precizat în raport. Numărul este considerat "moderat" deoarece nu include cei patru milioane de venezueleni care au părăsit ţara începând cu 2015 pentru că ei nu au nevoie de vize sau să depună cereri de azil în majoritatea ţărilor în care au fugit. Dacă această tendinţă continuă, până la sfârşitul lui 2019 numărul venezuelenilor care au părăsit ţara va ajunge la cinci milioane. "Cu siguranţă dacă situaţia din Venezuela nu va fi rezolvată cu un acord politic, vom vedea o continuare a acestui exod", a declarat Filippo Grandi, Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, la o conferinţă de presă. "Când spunem că în Europa are loc o criză a refugiaţilor sau în SUA şi Australia, nu este adevărat. Majoritatea refugiaţilor se află de fapt în ţara vecină cu cea din care au fugit iar acest lucru înseamnă din păcate ţări sărace sau cu venit mediu", a precizat Grandi.

Peste două treimi dintre refugiaţi provin din cinci ţări: Siria, Afganistan, Sudanul de Sud, Myanmar şi Somalia, conform raportului. Refugiaţii din America Centrală care fug de persecuţie şi violenţe în Guatemala, Honduras şi El Salvador au dreptul să ceară azil, consideră Grandi. Statele Unite ar trebui să le ofere acestor oameni un proces corect şi să nu separe copiii de părinţi, a precizat Grandi, adăugând că agenţia sa a fost dispusă să ajute autorităţile americane să gestioneze această situaţie dificilă.

Primind 254.000 de cereri de azil în 2018, Statele Unite sunt ţara cu cele mai multe astfel de cereri, conform raportului. În Europa, problema a fost politizată iar guvernele au devenit "îngrozite" de ideea de a se angaja să primească oameni salvaţi de pe mare după ce au fugit din Libia sau alte zone de conflict.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS