Regele Charles al III-lea este aşteptat mâine în Germania în prima sa vizită de stat externă

G.D.
Internaţional / 28 martie

Regele Charles al III-lea este aşteptat mâine în Germania în prima sa vizită de stat externă

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit se deplasează mâine în Germania pentru prima sa vizită în străinătate în această calitate, fără a se opri întâi în Franţa, aşa cum era prevăzut iniţial, notează astăzi AFP, conform Agerpres.

După mai mult de şase luni de la preluarea coroanei britanice, planurile lui Charles al III-lea de a efectua în Franţa prima sa vizită externă au fost zădărnicite de manifestaţiile contra reformei pensiilor din această ţară. El urma să meargă întâi la Paris pe 27 martie, după care să ajungă în 29 martie la Berlin, însă a renunţat la prima etapă a acestui turneu luând în considerare contextul social tensionat din Franţa.

Palatul Buckingham, care a confirmat vineri amânarea vizitei în Franţa, a afirmat că ea va avea loc ''cât de curând vor putea fi găsite date'' disponibile.

De partea sa, preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre posibilitatea ca Charles al III-lea să vină în Franţa ''la începutul verii''.

Monarhul britanic şi regina consoartă Camilla vor sosi la Berlin mâine şi vor sta trei zile în Germania, până în 31 martie. Cuplul regal va fi primit cu onoruri militare la Poarta Brandenburg. Este prima dată când o ceremonie de acest fel are loc pentru un invitat de stat la acest monument emblematic din Berlin.

Charles al III-lea se va deplasa la Palatul Prezidenţial, unde va avea loc o recepţie în onoarea sa, ocazie pentru a celebra relaţia de prietenie dintre cele două ţări.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, care îl va însoţi pe monarhul britanic pe întreaga durată a vizitei, a calificat venirea regelui Charles al III-lea drept un ''gest european important''.

Joi, regele Charles al III-lea va rosti un discurs în parlamentul german şi se va întâlni cu refugiaţi ucraineni. Preşedintele Steinmeier şi cuplul regal britanic vor vizita apoi o unitate militară germano-britanică din landul Brandenburg, situată la vest de Berlin.

Regele se va deplasa vineri la Hamburg, al doilea oraş german ca populaţie, unde va vizita un proiect de energii regenerabile. De asemenea, el va depune o coroană de flori la biserica Saint-Nicolas din Hamburg, care a fost distrusă în Al Doilea Război Mondial şi ulterior a fost transformată în memorial.

Şeful statului german a salutat faptul că invitaţia sa, formulată în timpul funeraliilor reginei Elisabeta a II-a în septembrie, a fost onorată atât de repede de Charles al III-lea, care cunoaşte foarte bine Germania, ţară în care s-a deplasat de peste 40 de ori.

''Faptul că el vine acum, după numai şase luni, arată măsura în care regele apreciază prietenia dintre popoarele noastre'', a insistat preşedintele Germaniei.

Ultima vizită a reginei Elisabeta a II-a în Germania, efectuată în 2015, a declanşat un val de entuziasm în ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9580
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6276
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7110
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro