Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

RENUNŢĂ LA BVBKonieczny a ales Fondul Proprietatea

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Konieczny a ales Fondul Proprietatea

Grzegorz Konieczny a ales să rămână în funcţia de manager al Fondului Proprietatea şi să renunţe la cea de membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, a anunţat, ieri, BVB.

La începutul lunii noiembrie, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a decis că Grzegorz Konieczny, vicepreşedintele executiv al Franklin Templeton, trebuie să aleagă între BVB şi Fondul Proprietatea, cele două funcţii aflându-se în incompatibilitate, potrivit legislaţiei pieţei de capital. Astfel, Comisia a revenit asupra deciziei din primăvară, când îl validase pe Konieczny drept administrator BVB.

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital a reacţionat faţă de răzgândirea CNVM, solicitând publicarea notei de fundamentare a deciziei, ceea ce Comisia nu a făcut până în prezent.

Konieczny a fost ales membru în CA-ul Bursei, în aprilie, după ce a fost numit membru provizoriu în CA, la finalul lunii martie, după demisia lui Daniel Ţepeş.

Ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie al Bursei, aleşi în februarie 2010, sunt preşedintele Stere Farmache, Ciprian Zah, Mircea Botta, Siminel-Cristian Andrei, Octavian Molnar, Lucian Isac, Ionel Uleia şi Cosmin Gheorghiu.

Conducerea BVB ar putea fi schimbată, însă, din nou în debutul anului viitor. Acţionarii se vor întruni pe 9-10 ianuarie 2012 să decidă revocarea Consiliului de Administraţie, la propunerea unui grup de acţionari.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. au cheltuit in primavara peste jumatate din lichiditatile generoase ale fondului (lasate in conturi de Ionut Popescu) cumparand banci austriece pe varf, cand chiar si cei mai novici investitori incercau sa scape de ele"; devreme ce in piata circulau din plin informatiile privind pierderile acestora, doar Greg si Mobius neauzin de ele... haha, ce vrajeala ieftina au americanii astia... chiar ne cred pe toti prosti ! mai bine ar spune pe cine au servit prin aceste achizitii f.paguboase ptr actionarii fondului, devreme ce au contabilizat o gaura de aproape 100 de milioane de euro! Doar cand ma gandesc ca actionarii nestiutori le-au mai si sporit limitele de cheltuiala la ultimul AGA... Sa vezi acu tranzactii cu dedicatie facute de Franklin,in paguba actionarului de rand...

    1. au toate tranzactiile cu cine au descarcat in acea periada pachete mari de banci in piata, luate cu o pofta suspecta de catre Franklin T. cu banii din conturile FP. Sa-si fi servit oare niste colegi de cafea? aka fondurile straine de hedging?...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie