Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Repsol taie 30% din posturile din Canada

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Repsol taie 30% din posturile din Canada

Cel mai mare producător spaniol de ţiţei, Repsol SA, reduce aproximativ 30% din forţa sa de muncă din Canada, ca parte a unui proces de restructurare la nivel global, anunţă Reuters.

Repsol se alătură astfel marilor companii internaţionale din domeniul energiei care şi-au redus expunerea la Canada sau au ieşit din sectorul de explorare a nisipurilor petroliere din această ţară, cu scopul de a-şi concentra investiţiile în altă parte.

Întârzierile în construirea unor noi conducte de export au încetinit dezvoltarea sectorului petrolului şi gazelor din Canada şi au limitat creşterea producţiei de profil în cel de-al patrulea mare producător de ţiţei din lume.

În acest context, Repsol a informat că şi-a redus personalul la birourile sale din Calgary, Chauvin şi Edson.

Compania spaniolă a refuzat să precizeze numărul exact de angajaţi care îşi pierd locul de muncă în Canada. În această ţară, Repsol avea aproximativ 700 de salariaţi la sfârşitul anului 2018, potrivit site-ului companiei.

Angajaţii Repsol din departamentele de explorare şi producţie din Canada, afectaţi de reorganizare, vor fi informaţi în acest sens în săptămâna curentă, potrivit unor surse din companie şi unui memoriu intern văzut de Reuters.

"Din păcate, aşa cum am mai spus, nu există posturi pentru toată lumea", a declarat Paul Ferneyhough, directorul executiv al Repsol pentru America de Nord.

Repsol are active lichide şi în domeniul gazelor, respectiv operaţiuni convenţionale cu petrol greu în vestul Canadei, în principal în provincia Alberta.

De menţionat că, tot luna aceasta, presa din Canada a informat că Nexen, o subsidiară a gigantului petrolier chinez de stat China National Offshore Oil Corporation Ltd., a concediat 100 de persoane în Calgary.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS