Abonament gratuit

Restaurantele lui Jamie Oliver intră în insolvenţă

I.D.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Lanţul de 25 de restaurante pe care bucătarul Jamie Oliver le deţine în Marea Britanie a intrat în insolvenţă.

Maestrul bucătar şi antreprenorul a anunţat marţi, printr-un mesaj publicat pe Twitter, că afacerea lui a intrat în insolvenţă, arătându-se trist şi mulţumind tuturor celor care au muncit pentru aceasta de-a lungul anilor.

Lanţul de restaurante cuprinde cele dedicate gastronomiei italiene şi Fifteen London, pe care Oliver l-a deschis în 2002 pentru a-i ajuta pe tinerii şomeri.

Administrator a fost numită compania KPMG, care a anunţat că 22 dintre cele 25 de restaurante au fost închise, pierzându-se astfel aproximativ 1.000 de locuri de muncă.

"Restaurantele Jamie's Italian şi Jamie Oliver's Diner de la aeroportul Gatwick îşi vor continua activitatea pentru o scurtă perioadă în timp ce administratorii vor analiza opţiunile", a transmis KPMG, citat de CNN.

Restaurantele internaţionale ale lui Oliver, inclusiv Jamie's Italian, Jamie's Pizzeria şi Jamie's Deli, îşi vor continua activitatea în mod obişnuit.

Cunoscutul bucătar a deschis Jamie's Italian în 2008, bazându-se pe ingredinte de calitate. Însă în domeniu, în ultimii ani, au apărut tot mai multe astfel de localuri, inclusiv cele de tip fast-food susţin acum oferă acum ingrediente proaspete.

Jamie Oliver a investit milioane de lire sterline în afacerea lui, dar a fost nevoit să se dea bătut în faţa "furtunii perfecte" - aşa cum o numea într-un interviu acordat Financial Times - a chiriilor, salariilor, costurilor mâncării şi a impactului Brexit.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce timpenie. Sa dai vina pe Brexit pentru falimentul unui lant de restaurante. Ce netrebnici astia din presa liberala. Bine ca nu dau vina pe Brexit si pentru instabilitatea atmosferica.

    1. ai fost tu acolo, implicat in afacerea lui Jamie Oliver, sa il contrazici? daca nu, nu cred ca e cazul sa comentezi doar ca sa te afli in treaba. Proprietarul a dat vina nu pe Brexit exclusiv, ci pe un cumul de factori, printre care si Brexit.

      Obama, alte restaurante o duc bine mersi in UK. PIB-ul UK creste cu 1.8%

      Tampitii liberali ar trebui sa inceteze sa mai manance gunoaie si sa propage minciuni in media. Cumulul de factori trebuia sa includa si sezonul de filme de la HBO care a tinut lumea in casa, nu la restaurantul lui Oliver. Un papagal tampit liberalo-progresist. Iar Obama a fost cel mai prost presedinte american din toate timpurile. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie