REUNIUNE EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI EUROPEANRăzboiul din Ucraina şi problemele din energie - pe agenda liderilor europeni

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 30 mai

Războiul din Ucraina şi problemele din energie - pe agenda liderilor europeni

Situaţia de securitate şi consecinţele generate de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei în diverse domenii constituie principalele teme ale reuniunii extraordinare a Consiliului European, care se des­făşoară astăzi şi mâine la Bruxelles şi la care participă şi preşedintele Klaus Iohannis.

"Liderii europeni vor discuta modalităţile de acordare, în continuare, a sprijinului politic şi a asistenţei umanitare, economice şi financiare Ucrainei, inclusiv cu referire la rolul important pe care trebuie să îl aibă Uniunea Europeană în eforturile de reconstrucţie post-conflict. Având în vedere impactul multidimensional al actualei crize asupra Republicii Moldova, va fi discutată şi necesitatea oferirii unui sprijin adecvat pentru consolidarea rezilienţei acestui stat. De asemenea, în contextul angajamentului Uniunii Europene faţă de eforturile internaţionale pentru asigurarea securităţii alimentare globale, şefii de stat şi de guvern vor discuta modalităţile concrete de sprijin pentru asigurarea continuităţii exporturilor alimentare din Ucraina", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa citată menţionează că şefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană vor discuta şi aspecte referitoare la securitate şi apărare, în contextul propunerilor recente ale Comisiei Europene pentru remedierea deficitului de investiţii în materie de apărare şi întărirea cooperării şi coordonării între statele membre în acest domeniu.

Un alt punct de dezbatere va fi, în contextul planului RePowerEU al Comisiei Europene, diversificarea surselor şi rutelor de energie şi securitatea aprovizionării. În cadrul acestei dezbateri vor fi analizate "propunerile de optimizare a funcţionării pieţei europene de electricitate pentru controlul volatilităţii preţurilor, astfel încât acestea să fie accesibile, iar categoriile vulnerabile să fie cât mai bine protejate", se mai arată în comunicatul emis de Administraţia Prezidenţială.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro