REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 04.04.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 4 aprilie 2012

FINANCIAL TIMES

Cumpărătorii de petrol, pregătiţi pentru achiziţii din stocurile de urgenţă

Discuţiile purtate între unele dintre cele mai bogate state consumatoare de petrol cu privire la posibila eliberare a câtorva miliarde de barili din rezervele de ţiţei de urgenţă se îndreaptă către întrebarea "Când?", mai degrabă decât "dacă" să acţioneze.

Conform aşteptărilor, SUA, Marea Britanie, Franţa şi Japonia vor ajunge în curând la un acord privind eliberarea de stocuri strategice de petrol, ca să prevină creşterea viitoare a preţurilor.

Moody's a retrogradat GE

Compania americană General Electric a fost retrogradată de Moody's, ieri, agenţia avertizând că divizia financiară a grupului industrial prezintă riscuri. "Moody's" a redus calificativul GE Capital cu două trepte, la A1, de la Aa2.

Fed va amenda Morgan Stanley

Federal Reserve (FED) a anunţat, ieri, că va amenda banca americană Morgan Stanley pentru "modelul de comportament necorespunzător şi neglijenţă".

În plus, zeci de mii de dosare de credite imobiliare acordate de Morgan Stanley vor trebui reanalizate pentru a vedea dacă debitorilor li s-au sechestrat pe nedrept locuinţele sau dacă restructurarea creditelor clienţilor a fost refuzată în mod necorespunzător.

WALL STREET JOURNAL

US Airways grăbeşte fuziunea cu American Airlines

US Airways Group Inc. le-a spus unor creditori ai American Airlines că fuziunea acestor doi operatori de transport ar putea genera un plus de peste 1,5 miliarde dolari pe an la cifra vânzătilor şi cea a economiilor, conform unor surse apropiate situaţiei. Acestea arată că US Airways urmăreşte să obţină susţinerea pentru grăbirea procesului de combinare a activităţii celor souă companii.

Yahoo, pe punctul să anunţe disponibilizări

Compania americană de Internet Yahoo Inc. va începe să facă disponibilizări astăzi, încercând să reducă cheltuielile.

Potrivit aşteptărilor, compania va anunţa concedierea a circa 2.000 de salariaţi, adică 14% din forţa sa de muncă de 14.000 de persoane.

Austeritatea din Italia ameninţă economia

Măsurile de austeritate din Italia afectează activitatea economică a ţării, potrivit celor mai recente date statistice.

Trezoreria de la Roma a informat că cererile de împrumut din sectorul de stat au scăzut cu 10% în primul trimestru din 2012, faţă de perioada similară din 2011.

NEW YORK TIMES

Lucrătorii minelor de cărbune BHP Australia au votat pentru o nouă grevă

Sindicaliştii minelor de cărbune Bowen Basin din Australia, aparţinând companiei miniere BHP Billiton, au votat pentru încă o grevă de şapte zile, escaladând conflictul cu managementul companiei.

Circa 3.500 de salariaţi au încheiat ieri o grevă de şapte zile, iar data la care va fi declanşată următoarea mişcare de acest gen nu a fost anunţată.

Premierul Chinei cere eliminarea monopolurilor bancare

Premierul de la Beijing, Wen Jiabao, a declarat că băncile deţinute de stat sunt monopoluri care trebuie "sparte", recunoscând astfel presiunile economice şi politice privind reforma industriei de profil din China.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro