Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 05.10.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei /

FINANCIAL TIMES 

Miniştrii UE se gândesc la un plan de sprijin pentru bănci

Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană (UE) analizează modalităţi de coordonare a recapitalizării instituţiilor financiare din regiune, însă detaliile în acest sens nu au fost finalizate.

...........

Moody"s a redus cu trei trepte calificativul Italiei

Moody"s Investors Service a redus, ieri seara, cu trei note, la "A2", calificativul obligaţiunilor guvernamentale ale Italiei, aducând ca argument amplificarea riscurilor de finanţare pe termen lung.

.............

China, criticată de Bernanke în privinţa monedei naţionale

Ben Bernanke, preşedintele Federal Reserve - banca centrală a SUA - a acuzat China că afectează perspectivele de redresare a economiei globale, prin intervenţia deliberată pe piaţa valutară, în sensul menţinerii yuanului la un curs scăzut.

............

WALL STREET JOURNAL

Nissan se extinde în Brazilia

Compania japoneză Nissan Motor Co. se bazează pe creşterea substanţială a economiei Braziliei în strategia sa de expansiune a cotei pe piaţa auto mondială, în următorii şase ani. Nissan va anunţa mâine o investiţie de 1,5 miliarde dolari în această ţară.

..........

Tot mai mulţi şomeri în Spania

Guvernul Spaniei anunţă că numărul solicitărilor de ajutor de şomaj din ţară a crescut luna trecută, semn că rata şomajului ar putea urca în continuare. În septembrie, numărul solicitărilor de ajutor de şomaj a sporit cu 2,3% faţă de luna august, respectiv cu 5,2% în ritm anual, la 4,33 milioane.

.............

A crescut inflaţia în statele OECD

Rata anuală a inflaţiei din ţările dezvoltate (OECD) a urcat în august, ca urmare a creşterii preţurilor alimentelor.

Preţurile de consum din cele 34 de ţări membre ale OECD au crescut cu 3,2% în cele 12 luni încheiate în august, după un avans de 3,1% în iulie.

.............

NEW YORK TIMES

Morgan Stanley: Recesiune, dar nu ca în 2008

Europa pare să fie deja într-o uşoară recesiune, iar Statele Unite i s-ar putea alătura, însă turbulenţele economice globale nu vor fi la fel de puternice ca în 2008, estimează Morgan Stanley.

...........

Europa are temeri cu privire la fuziunea NYSE-Deutsche Börse

Autorităţile de reglementare europene au obiecţii cu privire la fuziunea de peste 9 miliarde de dolari dintre Deutsche Börse şi Euronext NYSE, spun surse apropiate situaţiei. Conform acestora, autorităţile din sectorul concurenţei vor solicita remedierea unor aspecte ale afacerii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie