REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 09.10.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei /

FINANCIAL TIMES

FMI îndeamnă Marea Britanie să pregătească "Planul B"

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a făcut încă un pas în sensul retragerii sprijinului său pentru strategia economică a Marii Britanii, sfătuind guvernul de la Londra să regândească planul de înăsprire a fiscalităţii, în cazul în care creşterea economică va fi dezamăgitoare în trimestrele următoare.

Potrivit FMI, Marea Britanie ar trebui să relaxeze strategia de consolidare fiscală, menită să elimine deficitul structural până în 2017.

Zona euro lansează fondul de salvare de 500 miliarde euro

Miniştrii de finanţe din zona euro au inaugurat ieri, în mod oficial, fondul permanent de salvare de 500 de miliarde euro, însă au lăsat nerezolvat aspectul privind folosirea acestuia pentru asumarea datoriilor neperformante existente ale băncilor irlandeze şi spaniole.

Partenerii BP de la TNK-BP vor să-şi vândă deţinerea

Partenerii ruşi miliardari ai companiei britanice BP în grupul TNK-BP au declarat că doresc să vândă sau să listeze cota lor de 50%, generând un nou val de incertitudini asupra viitorului producătorului de petrol din Rusia.

WALL STREET JOURNAL

FMI: Cresc riscurile de recesiune globală

Economia globală riscă să se îndrepte către recesiune la numai trei ani după ce a ieşit din declin, avertizează Fondul Monetar Internaţional, arătând că, de această dată, lupta cu o astfel de situaţie va fi mult mai complexă decât în 2009.

Grupul Hermes, optimist în privinţa Chinei

În timp ce unele branduri de lux avertizează investitorii cu privire la încetinirea creşterii economice a Chinei, compania franceză Hermes International SCA îşi arată optimismul în privinţa rezultatelor sale, în baza planului de expansiune.

Compania intenţionează să investească "zeci de milioane de euro" în următorii cinci ani pentru dezvoltarea magazinelor sale din China, a declarat directorul executiv Patrick Thomas.

NEW YORK TIMES

Barclays cumpără ING Direct Marea Britanie

Barclays PLC va cumpăra depozitele, creditele ipotecare şi activele ING Direct din Marea Britanie, banca urmărind să-şi extindă operaţiunile din sectorul retail.

Vânzările companiilor auto nipone scad în China

Vânzările companiilor auto nipone au scăzut în septembrie, confirmând impactul disputei teritoriale dintre cele două ţări şi alimentând temerile legate de declinul cotei de piaţă a acestora.

Un purtător de cuvânt al Toyota Motor Corp. a anunţat că vânzările companiei au scăzut cu 48,9% în China, în septembrie 2012, faţă de aceeaşi lună din anul anterior, în timp ce Honda Motor Co. a raportat că vânzările sale s-au redus cu 40,5% în China.

Julius Baer taie 1.000 de locuri de muncă

Banca privată elveţiană Julius Baer va reduce până la aproximativ 1.000 de locuri de muncă în urma achiziţiei unei părţi din operaţiunile Bank of America Merrill Lynch, de pe segmentul managementului averilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS