REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 14.10.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 14 octombrie 2011

FINANCIAL TIMES

S&P a retrogradat Spania

Standard & Poor"s a redus calificativul datoriei suverane a Spaniei, din cauza problemelor economice şi a slăbirii sistemului financiar din ţară. Ratingul a fost redus cu o treaptă, de la "AA", la "AA-", cu perspectivă negativă.

..........

Inflaţia din China a scăzut la 6,1%

Inflaţia din China a avut o creştere mai înceată luna trecută, semn că încercările guvernului de a ţine în frâu preţurile încep să producă efecte.

Indicele preţurilor de consum din ţară a sporit cu 6,1% în septembrie, în ritm anual, de la 6,2% în august, conform Biroului Naţional de Statistică.

..............

Suzuki acuză Volkswagen de încălcarea parteneriatului

Compania auto niponă Suzuki i-a adresat o notificare partenerului german Volkswagen (VW), pe care îl acuză că a încălcat în mai multe rânduri acordul de cooperare şi, drept urmare, solicită dreptul de răscumpărare a participaţiei deţinute de VW în societatea japoneză.

...........

WALL STREET JOURNAL

Profitul Google a crescut cu 26%

Google Inc. anunţă creşterea cu 26% a profitului său în trimestrul al treilea, în ritm anual, datorită veniturilor din publicitatea online. "Google" a avut un câştig de 2,73 miliarde dolari sau 8,33 dolari/acţiune, faţă de 2,17 miliarde dolari sau 6,72 dolari/titlu în anul anterior.

.............

Unilever, aproape să încheie o afacere în Rusia

Gigantul anglo-olandez al produselor de larg consum, Unilever PLC, este pe punctul de a cumpăra Concern Kalina din Rusia pentru aproape 850 de milioane de dolari, spun surse apropiate situaţiei.

...........

Olympus şi-a concediat preşedintele

Olympus Corp. anunţă că l-a înlăturat pe Michael C. Woodford din funcţia de preşedinte - director executiv la numai şase luni de la preluarea atribuţiilor, din cauza unor dispute din cadrul managementului. Woodford, în vârstă de 51 de ani, a fost înlocuit cu Tsuyoshi Kikukawa.

.............

NEW YORK TIMES

Băncile europene vor avea un termen pentru majorarea capitalului

Băncile din Europa vor fi supuse unui termen de trei până la şase luni pentru consolidarea capitalului, respectiv compensarea declinului valorii deţinerilor de titluri elene şi alte datorii ale ţărilor din regiune.

În timp ce liderii europeni sunt supuşi presiunilor pentru realizarea, în câteva săptămâni, a unui pachet important de măsuri menite să rezolve criza datoriilor, autoritatea bancară din regiune pregăteşte o propunere pentru noi cerinţe de capital.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro