REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 16.03.2011

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 16 martie 2011

FINANCIAL TIMES

Marile bănci, investigate pentru Libor

Autorităţile de reglementare din SUA, Japonia şi marea Britanie investighează dacă unele dintre băncile majore au conspirat la "manipularea" dobânzii de referinţă Libor.

Ancheta priveşte 16 bănci.

Goldman vrea să renunţe la serviciile ipotecare

Banca americană Goldman Sachs explorează diverse opţiuni pentru divizia sa de servicii ipotecare, inclusiv vânzarea acesteia.

Amatorismul de la Renault, condamnat

Scuzele directorilor Renault faţă de executivii concediaţi, promisiunile de despăgubire, respectiv angajamentele privind guvernanţa companiei după scandalul de spionaj industrial care s-a dovedit fără temei, nu au avut efectul aşteptat în rândul reprezentanţilor guvernului de la Paris, care deţine 15% din producătorul auto.

Eric Besson, ministrul industriei, a declarat că aceste scuze nu reprezintă "finalul poveştii". În plus, purtătorul de cuvânt al Executivului acuză compania de "un amatorism incredibil".

WALL STREET JOURNAL

Profitul Intesa Sanpaolo a scăzut cu 7%

Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă retail din Italia, şi-a redus cu 7% profitul net în ultimul trimestru din 2010, din cauza taxelor mari şi a veniturilor reduse din activităţile de asigurări.

Câştigul net al băncii a ajuns la 505 milioane de euro (706,9 milioane de dolari) în ultimele trei luni din 2010, de la 543 milioane de euro în ultimul trimestru din 2009.

Câştigul Enel s-a redus cu 21%

Compania italiană "Enel" SpA anunţă că şi-a redus profitul net cu 21% în 2010, însă îşi majorează dividendul.

Profitul companiei a scăzut la 4,39 miliarde euro (6,14 miliarde dolari), de la 5,59 miliarde euro în 2009.

Centralele nucleare din UE vor fi testate

Membrii Uniunii Europene au decis, ieri, să deruleze teste de stres la centralele nucleare cât mai curând posibil, ca să le verifice siguranţa, ca urmare a catastrofei ce a afectat Japonia.

NEW YORK TIMES

Fostul director al Freddie Mac ar putea fi acţionat în instanţă de SEC

Fostul director executiv al societăţii ipotecare Freddie Mac s-ar putea confrunta cu o acţiune civilă în condiţiile în care autorităţile investighează anumite practici ale instituţiei şi ale rivalului Fannie Mae, spun surse apropiate situaţiei.

Directorul în cauză, Richard F. Syron, fost preşedinte al American Stock Exchange, a primit o înştiinţare de la Securities & Exchange Commission, ceea ce indică faptul că autoritatea ia în calcul lansarea unei acţiuni împotriva sa.

Germania închide şapte centrale nucleare

Germania este prima ţară europeană care a anunţat că închide unele centrale nucleare în contextul crizei din Japonia. UE a decis testarea tuturor celor 143 de centrale nucleare din cele 27 de state membre. În cazul Germaniei, vor fi închise temporar, pentru teste, şapte centrale care funcţionează dinaintea anului 1980.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro