Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

REVOLTĂ ÎN RADIOAcuze legate de politizare şi cheltuieli nejustificate

O.D.
Ziarul BURSA #Media-Advertising /

Jurnalişti din Radio România se revoltă împotriva modului în care este condusă această instituţie. Cheltuirea banilor publici, politizarea emisiunilor, turism pe bani de la buget, marginalizarea şi îngrădirea libertăţii de expresie "prin tehnici bolşevice" sunt denunţate de jurnaliştii RRA într-o petiţie adresată Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă de la Camera Deputaţilor. Astfel, în urma acestui demers, Georgică Severin, preşedintele - director general al SRR va fi invitat săptămâna viitoare la audieri în Parlament.

În petiţie sunt expuse nemulţumirile jurnaliştilor: "Banii publici sunt risipiţi şi la Radio România, unde clientela politică PSD primeşte salarii comparabile cu ale şefului statului. Turism pe banii de la buget, politizarea excesivă a programelor şi îngrădirea libertăţii de expresie prin tehnici bolşevice aplicate jurnaliştilor. Audienţa programelor, prăbuşită, evenimentele culturale - transformate în agape de partid. Preşedintele-director general are cel mai mare salariu din istoria instituţiei, în condiţiile în care veniturile sunt aproape în întregime provenite de la bugetul statului, acesta nu este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă, potrivit legii, ci s-a stabilit printr-un artificiu administrativ - aproximativ 30.000 de lei, la care se adaugă cheltuieli de protocol şi deplasările internaţionale fără rezultate cuantificabile".

Conform jurnaliştilor RRA, locuinţa RAAPPS a lui Georgică Severin este plătită din banii radioului şi, potrivit declaraţiei de avere a acestuia, preşedintele Radioului deţine şase imobile. Politizarea emisiunilor este un alt subiect reclamat de jurnalişti: "Doi membri ai CA, numiţi politic, fac emisiuni la Radio România Actualităţi fără să fi participat la un concurs de proiecte. La Radio România, toate emisiunile sunt transformate în ode de partid, evenimente importante, precum mişcări sociale, acţiuni ale opoziţiei, critici internaţionale sunt tratate superficial şi difuzate la ore de minimă audienţă!". Potrivit reclamanţilor, Georgică Severin şi-ar fi angajat fără concurs la Radio "clientela politică", tot felul de consilieri ai unor politicieni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS