Revolut a obţinut licenţa bancară europeană

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Revolut a obţinut licenţa bancară europeană

Nik Storonsky: "Nu ne vom opri până când Revolut nu devine cardul principal folosit de români" 

Fintech-ul Revolut a obţinut licenţa bancară europeană, care va fi implementată începând de anul viitor şi care se va concentra, iniţial, asupra ţărilor europene mai mici, înaintea paşaportării ulterioare pe pieţele-cheie precum Marea Britanie, Franţa sau Polonia, potrivit unui comunicat de presă. Acesta anunţă că Revolut va oferi utilizatorilor conturi curente complete, posibilitatea de a lua credite şi de a tranzacţiona acţiuni fără comision.

Lansat în urmă cu trei ani, Revolut şi-a atras clienţii oferindu-le posibilitatea să cheltuiască şi să transfere bani oriunde în lume, la cursul de schimb valutar real. De atunci, compania a depăşit trei milioane de utilizatori şi a adăugat funcţionalităţi precum vizibilitatea asupra cheltuielilor, controlul bugetului şi posibilitatea de economisire.

În luna decembrie a anului trecut, compania a început să ofere expunere la criptomonede, utilizatorii putând vinde şi cumpăra direct din aplicaţie, iar în luna august a anunţat planurile de lansare a unei platforme de investiţii fără comisioane în Marea Britanie şi Europa, la începutul lui 2019.

Licenţa bancară va permite utilizatorilor să îşi depună salariile direct în Revolut, iar depozitele vor fi garantate până la 100.000 de euro, prin Schema Europeană de Garantare a Depozitelor. În plus, Revolut va începe să lucreze pentru a oferi utilizatorilor descoperit de cont (overdraft), precum şi împrumuturi la dobânzi competitive faţă de creditorii tradiţionali de pe piaţă, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice.

"Acum că am obţinut licenţa bancară, am făcut progrese în ceea ce priveşte dezvoltarea platformei de investiţii fără comisioane şi suntem în etapele finale de lansare a cinci pieţe internaţionale, putem spune că ne confirmăm reputaţia de «Amazon al banking-ului». Viziunea noastră este simplă: o aplicaţie cu zeci de milioane de utilizatori, în care îţi poţi gestiona întreaga viaţă financiară cu ajutorul tehnologiei, la cele mai mici costuri", a spus Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut.

Acesta a continuat: "Având peste 115.000 de utilizatori, Revolut este fintech-ul cu cea mai rapidă creştere din România, dar asta nu este suficient. Nu ne vom opri până când Revolut nu devine cardul principal folosit de români şi am încredere că vom ajunge acolo după ce vom lansa conturile curente, opţiunile de creditare şi platforma de investiţii fără comisioane".

Revolut estimează că va dura între trei şi şase luni după obţinerea licenţei bancare până când aceasta va fi paşaportată în Europa, ţări prioritare fiind Marea Britanie, Franţa şi Polonia.

Pe lângă lansarea pe pieţele internaţionale şi dezvoltarea platformei de investiţii fără comisioane, o zonă principală de interes pentru companie o reprezintă intrarea pe piaţa de creditare. Revolut plănuieşte să ofere opţiuni standard de descoperit de cont (overdraft), precum şi împrumuturi pentru persoane fizice şi juridice la dobânzi competitive.

Sursa citată precizează: "Viziunea noastră este că utilizatorii noştri, persoane fizice şi juridice deopotrivă, vor putea aplica pentru un împrumut în câteva minute, direct din aplicaţie, şi vor avea banii în cont aproape imediat. Vom înlătura procesul birocratic şi vom oferi termeni mai buni decât creditorii tradiţionali".

Compania deschide între 8.000 şi 10.000 de conturi curente zilnic, iar utilizatorii tranzacţionează lunar peste 4 miliarde dolari. Veniturile Revolut au crescut de cinci ori anul trecut, iar compania a atins pragul de rentabilitate în luna decembrie 2017.

Revolut a anunţat planurile de a se extinde pe alte pieţe în afara Europei şi preconizează că va lansa în Statele Unite, Canada, Singapore, Japonia, Australia şi Noua Zeelandă în prima parte a anului viitor. Expansiunea globală va permite utilizatorilor Revolut din Europa să aibă detalii locale de cont în noile pieţe şi să transfere bani gratuit, imediat, către aceste pieţe.

Revolut a fost înfiinţat în iulie 2015, utilizatorii acestui fintech putând deschide un cont curent în câteva secunde, direct din aplicaţie, putând cheltui, primi şi trimite bani oriunde în lume la cursul de schimb interbancar şi putând avea expunere imediată la criptomonede.

Compania cu sediul în Londra are peste 3.200.000 de utilizatori în Europa şi a procesat, până în prezent, peste 245 de milioane de tranzacţii în valoare totală de mai bine de 32 miliarde de dolari. Revolut a obţinut finanţări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuţi, precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Fintech-ul londonez lucrează activ cu autorităţile singaporeze la definirea proiectului de lege pentru serviciile de plăţi. Revolut a primit autorizaţia de funcţionare şi în Janonia şi devine, astfel, una dintre puţinele companii internaţionale care au obţinut cu succes acest tip de licenţă în Japonia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS