Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Revoluţionarii - noua "bombă cu ceas" a Cabinetului Ponta

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică /

Revoluţionarii - noua "bombă cu ceas" a Cabinetului Ponta

Sloganul auzit de sute de ori în ultimii 22 de ani: "Singura soluţie, încă o revoluţie", a fost scandat, din nou, ieri, în Bucureşti. Revoluţionarii s-au strâns în faţa sediului PSD din Şoseaua Kiseleff, pentru a protesta în paralel cu şedinţa săptămânală a conducerii acestei formaţiuni politice. De ce s-au strâns tocmai acolo? Răspunsul a fost oferit chiar de premierul Victor Ponta care a declarat în debutul şedinţei BPN al PSD că PDL a dat mii de certificate de revoluţionar false şi că el a cerut Secretariatului de stat care se ocupă de revoluţionari să le anuleze. De cealaltă parte, revoluţionarii au oferit declaraţii în cor, de genul "Jos Iliescu!", "PSD fără Iliescu!", momentul culminant fiind atins atunci când a apărut în zonă fostul şef al statului, care a ieşit din sediul PSD şi a mers în mijlocul revoluţionarilor pentru a dis-cuta cu aceştia. "Cât aveţi pensie? Aveţi o sută de milioane pe lună?", l-a întrebat un revoluţionar pe Ion Iliescu. "Vorbeşti prostii, am 6.000 de lei!", a replicat Iliescu. "Nu se poate să vă bateţi joc de noi! Ce suntem, câini? Am ajuns milogi!", au spus revoluţionarii, care îşi doresc recăpătarea drepturilor luate, susţin ei, abuziv. Fostul şef de stat le-a spus revoluţionarilor că fostul premier Emil Boc a eliminat aceste drepturi: "Acum Guvernul caută soluţii, dar nu are prevederi bugetare pe acest an"."Nu ne interesează pe noi, domnul preşedinte", i-au replicat aceştia. "Măi, asta e o porcărie ceea ce faceţi voi. E lipsă de respect elementar ce faceţi voi. Dacă nici eu nu v-am ajutat...Vă las în pace. Dacă nu vreţi să fiţi rezonabili, vă las în pace. Adio!", a conchis Ion Iliescu. După circa 25 de minute de discuţii aprinse cu revoluţionarii, fostul preşedinte s-a retras în sediul PSD, fiind evident că părţile se aflau pe poziţii ireconciliabile.

Victor Ponta susţine că situaţia actuală a revoluţionarilor reprezintă o bombă cu ceas lăsată de guvernarea PDL, alături de alte astfel de bombe cu ceas: "Au făcut mii de aşa-zişi revoluţionari cei de la PDL. Au dat mii de certificate false - pedelistul lor e în închisoare acuma, cred - însă cei care au rămas pe afară din cei care şi-au primit certificate false vor bani şi ei cred că nu o să le dăm bani celor care nu merită în mod legal şi evident că am cerut şi voi insista - Secretariatul de stat pentru revoluţionari să facă ordine şi să anuleze miile de certificate false pe care PDL le-a eliberat în speranţa că vor avea sprijin de stradă şi că vor folosi aceşti oameni în bătălia politică. O să prezint şi la presă o informare, la cinci luni de mandat în fruntea Guvernului, sunt 15 bombe cu ceas pe care le-am moştenit de la pedelişti. O să vedeţi acolo că cea mai neagră aşteptare a noastră asupra a ceea ce vom primi de la guvernele PDL a fost îndeplinită, fie că vorbim de ce am găsit la Poştă, Hidroelectrica, Oltchim, la sănătate, educaţie, la armată, peste tot numai şi numai găuri, la indemnizaţia pentru mame, pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi ".

Protestatarii îl contestă pe Sorin Vintilă Meşter (fost consilier al lui Ion Iliescu) cel care a fost numit în fruntea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor. De asemenea, oamenii vor să primească banii care spun că ar trebui să-i primească din partea statului român. Doi dintre revoluţionarii care protestau au leşinat, cei doi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Revoluţionarii au promis că nu vor renunţa la proteste până când nu vor avea parte de dreptate din partea actualului guvern.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS