Abonament gratuit

Rezervele valutare ale Chinei continuă să scadă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Rezervele valutare ale Chinei au scăzut, în februarie, pentru a patra lună consecutiv, însă mai lent decât în prima lună a anului, ajungând la 3.200 miliarde de dolari, a anunţat, ieri, banca centrală de la Beijing.

Astfel, rezervele Băncii Chinei s-au diminuat cu 28,6 miliarde de dolari în februarie, după ce în prima lună a anului scăderea a fost de 99,5 miliarde de dolari, iar în decembrie 2015 - de 108 miliarde de dolari. Declinul din februarie este cel mai redus din iunie până acum şi este sub nivelul anticipat de analişti: 40,9 miliarde de dolari.

Evoluţia negativă a rezervelor a continuat în condiţiile în care banca centrală a încercat să limiteze ieşirile de capital, prin intervenţii în sprijinul cursului de schimb.

O rată mai stabilă a yuanului faţă de dolar a ajutat la reducerea presiunilor privind ieşirile de capital.

Şeful Agenţiei de Planificare Economică a Chinei, Xu Shaoshi, a declarat, la finele săptămânii trecuite, că "în mod categoric", economia ţării nu va trece printr-o aterizare forţată, în ciuda înrăutăţirii estimărilor de creştere. Conform planului cincinal prezentat sâmbătă, Executivul Chinei intenţionează să menţină ritmul anual de creştere a economiei la cel puţin 6,5%, în următorii cinci ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie