Roberto Cavalli, sub protecţie faţă de creditori

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 aprilie 2019

Roberto Cavalli, sub protecţie faţă de creditori

Casa de modă îşi lichidează operaţiunile derulate în America de Nord

O instanţă din Milano a acordat recent protecţie faţă de creditori casei de modă italiene Roberto Cavalli, oferindu-i acesteia un termen de până la 120 de zile ca să prezinte un plan de redresare, conform unor surse citate de Reuters.

Firma de private equity Clessidra a încercat luni de zile să-şi vândă deţinerea de 90% din Cavalli, societate care a raportat pierderi în ultimii ani. Anterior, Clessidra lansase un proces de reorganizare a casei de modă care, până în 2019, intenţiona să revină pe profit.

Producătorul de articole de lux a decis să solicite plasarea sub protecţia faţă de creditori la finele lunii martie ca să-şi poată derula operaţiunile în timp ce îşi caută un investitor nou, conform surselor. Acestea adaugă că trei investitori, printre care întreprinzătorul Renzo Rosso, din sectorul modei, analizează o posibilă ofertă de preluare pentru marca de lux.

Oficialii Cavalli nu au comentat informaţia publicată de Reuters.

De menţionat că Roberto Cavalli şi-a închis vineri toate magazinele din SUA, urmând să-şi lichideze operaţiunile derulate în America de Nord ("Art Fashion" Corp.), potrivit Business of Fashion şi New York Times. Măsura afectează 93 de salariaţi. Directorul executiv pentru SUA al Roberto Cavalli, Salvatore Tramuto, a demisionat.

În octombrie anul trecut, unele surse citate de Reuters declarau că fondul Clessidra a angajat grupul de consultanţă Rothschild ca să analizeze opţiunile pe care le are la dispoziţie în vederea găsirii unui acţionar minoritar pentru casa de modă Roberto Cavalli, în vederea finanţării creşterii companiei.

Anterior, în septembrie 2018, un manager din cadrul Clessidra spunea că fondul nu are în plan să iasă din acţionariatul Cavalli.

Mai devreme, în luna iulie, Clessidra începuse să caute parteneri pentru a accelera creşterea Cavalli prin des-chiderea de noi puncte de vânzare şi expansiune pe mai multe pieţe internaţionale. Clessidra aparţine grupului Italmobiliare, deţinut de familia Pesenti, care administrează un portofoliu de investiţii de peste 2.000 milioane de euro.

Înainte să închidă activităţile din SUA, Roberto Cavalli opera 87 de magazine monobrand în întreaga lume, dintre care 46 în gestiune proprie.

Cavalli a înregistrat pierderi din 2014, cu excepţia anului financiar 2015, când a obţinut profit datorită vânzării unei proprietăţi din Paris.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro