ROMÂNIA-CHINA BVB: Orice ţară care îşi doreşte investitori străini ar trebui să se orienteze către China

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 9 iulie 2012

China este un trend maker la nivel global, motiv pentru care orice ţară care îşi doreşte atragerea de investitori străini ar trebui să se orienteze către aceasta, sunt de părere reprezentanţii Bursei de Valori Bucureşti.

Aceştia ne-au declarat: "În Româ-nia, există potenţial pentru fructificarea know-how-ului chinez, în special la nivelul infrastructurii sau energiei".

Piaţa de capital din România a făcut primul pas către investitorii chinezi prin semnarea de către Depozitarul Central, în 2 iulie a.c., a unui acord de cooperare cu China Securities Depository and Clearing Corporation Limited.

"Prin acest acord se pun bazele colaborării în ceea ce priveşte serviciile de decontare şi depozitare, precum şi promovarea operaţiunilor transfrontaliere între cele două pieţe", ne-au spus reprezentanţii Bursei, adăugând: "Acest demers va avea ca finalitate creşterea fluxurilor investiţionale dintre cele două pieţe, precum şi dezvoltarea gamei de produse şi servicii oferite de către cei doi operatori".

Depozitarul Central se implică activ şi pe plan internaţional

Depozitarul Central a fost primul depozitar din Europa Centrală şi de Est care a semnat contractul de aderare la platforma de decontare pan-europeană TARGET2 Securities, construită sub coordonarea Eurosistemului, potrivit doamnei Adriana Tănăsoiu, Directorul General al Depozitarul Central.

Doamna Tănăsoiu ne-a declarat: "Suntem singura instituţie de profil din regiune care a primit acordul Băncii Centrale Europene de a face parte din primul grup de depozitari care vor utiliza sistemul TARGET2 Securities de la momentul operaţionalizării acestuia. Suntem angrenaţi într-un proces de dezvoltare care valorifică oportunităţile pe care schimbările fără precedent din mediul post-tranzacţionare european le vor aduce şi construim o unică poartă de acces pentru decontările internaţionale ale clienţilor şi partenerilor noştri, inclusiv pentru depozitarii centrali de pe alte continente. Credem cu tărie că stabilirea unei colaborări pe termen lung, bazată pe încredere, este foarte importantă în dezvoltarea serviciilor noastre inovative, care susţin strategia Grupului Bursei de Valori Bucureşti de construire a unui centru financiar regional în Bucureşti".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb