ROMÂNIA-CHINA "România ţara vinului" la Ambasada României la Beijing

Ziarul BURSA #Companii / 9 iulie 2012

Ambasada României la Beijing a găzduit la finalul lunii aprilie 2012 un seminar dedicat promovării vinurilor româneşti, organizat de Biroul de Promovare Comercial- Economică al Ambasadei în colaborare cu Biroul de Promovare Comercială al Ministerului Comerţului R. P. Chineze. Au participat şase companii din România, prezente la Târgul internaţional WINECHINA 2012 din capitala R. P. Chineze: Jidvei, Murfatlar, Senator Wine, SC Vitipomicola Sâmbureşti, Nazarcea, precum şi J&C International Trading Shanghai, companie având capital românesc în totalitate, unul din dis-tribuitorii vinurilor româneşti pe piaţa locală. În deschiderea seminarului, ambasadorul României E.S. domnul Doru Costea a făcut o scurtă prezentare a tradiţiilor istorice legate de cultura viţei de vie şi producerea vinului româ-nesc şi a salutat des-chiderea realizată pe piaţa chineză de firmele româneşti de specialitate în ultimii ani.

Directorul general adjunct al Biroului de Promovare a Comerţului din Ministerul Comerţului al R.P.Chineză, Wu Tongdiao, a arătat că piaţa chineză a vinurilor este în continuă expansiune şi a arătat că există un interes tot mai mare faţă de produsele româneşti din această categorie.

Companiile româneşti şi-au prezentat profilul produselor, după care a avut loc o degustare, în cadrul căruia reprezentanţii partenerilor chinezi au putut aprecia direct calitatea vinurilor şi a prezentării acestora.

În 2011, valoarea exporturilor româ-neşti de vin în R. P. Chineză a fost de circa 3 milioane de dolari SUA, faţă de 700.000 de dolari SUA, cât înregistraseră în 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9692
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5468
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1433
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9059
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.6045

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb