România intenţionează să adere la OCDE

Marius Constantin
Politică / 12 mai 2015

Maricel Popa, secretar de stat în Ministerul Economiei, a amintit, în cadrul celei de a 78-a sesiuni a Comitetului Oţelului al OCDE, din perioada 11-12 mai, că România intenţionează să adere la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) care reprezintă un obiectiv strategic al politicii externe române, inclus în programul de guvernare 2013-2016.

De asemenea, secretarul de stat a menţionat că, potrivit programului de guvernare, eforturile României de a adera la OCDE se concentrează pe consolidarea participării experţilor români în structurile organizaţiei şi întărirea relaţiilor bilaterale cu statele membre ale OCDE, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Aderarea la OCDE poate aduce României numeroase avantaje, între care beneficiul apartenenţei la clubul restrâns al economiilor dezvoltate şi recunoaşterea implicită, la nivel global, a statutului său de economie de piaţă funcţională şi democraţie consolidată, cu impact asupra ratingului de ţară şi atragerii investiţiilor străine.

Totodată, ca urmare a aderării la OCDE, România ar beneficia de accesul la informaţiile necesare în domeniile prioritare pentru statul nostru (cadrul de guvernare, reforma legislativă, anticorupţia, politica fiscală, infrastructura de transport, agricultura, educaţia etc.).

Referindu-se la tematica reuniunii, industria siderurgică, Maricel Popa a subliniat că în ultimii ani sectorul siderurgic din România a suferit mai multe transformări, atât în ceea ce priveşte capacităţile de producţie, cât şi gama de produse şi gradul de dezvoltare a pieţei.

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a fost înfiinţată în 1861, la Paris, şi are ca misiune promovarea politicilor pentru creşterea bunăstării economice şi sociale a populaţiei din întreaga lume. În prezent, OCDE are 34 de membri la nivel global şi un buget de 357 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro