Abonament gratuit

România primeşte 8,2 milioane euro din Fondul de Solidaritate al UE

F.A.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

România primeşte 8,2 milioane euro din Fondul de Solidaritate al UE

Comisia Bugete a Parlamentului European a aprobat, ieri, un ajutor de 8,2 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE pentru regiunea de nord-est a României, în urma inundaţiilor din vara anului 2018, informează un comunicat al legislativului comunitar.

În total, pachetul aprobat de Comisia Bugete a PE totalizează 293,5 de milioane de euro de la Fondul de Solidaritate al UE (FSUE), iar celelalte beneficiare în afară de România sunt Italia şi Austria.

Italia primeşte cea mai mare parte din sumă, 277,2 de milioane de euro, pentru remedierea pagubelor provocate de ploi abundente, vânt puternic, inundaţii şi alunecări de teren în toamna lui 2018, în timp ce Austria beneficiază de un ajutor de 8,1 milioane de euro drept asistenţă ca urmare a unor fenomene meteorologice similare.

Proiectul de raport, pentru care raportor a fost eurodeputatul PPE român Siegfried Mureşan, a fost aprobat cu 35 de voturi pentru, unul împotrivă şi trei abţineri, informează comunicatul citat.

De asemenea, membrii Comisiei Bugete au aprobat şi o creştere cu 100 de milioane de euro pentru programele Orizont 2020 (cercetare) şi Erasmus +, destinat mobilităţii tinerilor, urmare a deciziei PE şi a Consiliului UE în cadrul acordului privind bugetul UE pe 2019 din decembrie 2018.

Nu în ultimul rând, membrii Comisiei Bugete a PE au decis - cu 32 de voturi pentru, patru împotrivă şi o abţinere - să restituie statelor membre 1,8 miliarde de euro din bugetul pentru 2018, prin scăderea contribuţiei la bugetul UE. Acesta este un exerciţiu anual, surplusul provenind de obicei din dobânzi şi penalităţi încasate de Comisia Europeană şi din programe europene implementate parţial, se precizează în comunicatul PE, conform Agerpres.

Toate aceste proiecte de rapoarte vor fi supuse aprobării plenului Parlamentului în cadrul sesiunii din 16-19 septembrie, de la Strasbourg.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS