Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Romgaz se pregăteşte să dea în judecată asocierea Duro Felguera şi Romelectro

V.D.
Ziarul BURSA #Companii /

Producătorul de gaze Romgaz vrea să achiziţioneze servicii juridice de consultanţă şi reprezentare juridică externă pentru "un posibil litigiu cu asocierea DuroFelguera şi Romelectro", iar subiectul urmează să fie dis­cutat în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) din data de 11 decembrie.

Compania a convocat ieri AGEA însă cvorumul nu a fost întrunit, iar şedinţa s-a amânat pentru astăzi.

Astfel, unul din subiectele aflate pe ordinea de zi este "aprobarea achiziţionării de servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi/sau reprezentare juridică externă a Romgaz, într-un posibil litigiu cu asocierea DuroFelguera şi Romelectro, având ca obiect dezvoltarea C.T.E. Iernut", arată un document transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Surse din presă informează că "lucrările la investiţia «Ciclu combinat cu turbine pe gaz» la Iernut se află în întârziere, acesta fiind motivul privind achiziţia serviciilor juridice, iar asocierea Duro Felguera şi Romelectro va fi dată în judecată în situaţia în care întârzierile depăşesc prima parte a anului viitor".

Romgaz, a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Termocentrala pe gaze de la Iernut urma să fie finalizată la sfârşitul anului 2019, potrivit graficului iniţial. Centrala va avea o capacitate instalată de 430 MW.

Echipamentele principale şi ingineria de bază vor fi furnizate de Duro Felguera, iar Romelectro se va ocupa de lucrările de construcţii - montaj, de partea de inginerie de detaliu şi livrarea echipamentelor auxiliare.

Romgaz a preluat termocentrala actuală de la Iernut în 2013 de la producătorul de energie termică Elcen pentru stingerea unei datorii de 653 milioa­ne lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS