Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

"Ropharma" mai cumpără cinci distribuitori de medicamente

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Omul de afaceri Mihai Miron deţine 38,2% din acţiunile Ropharma.

Omul de afaceri Mihai Miron deţine 38,2% din acţiunile Ropharma.

Acţionarii companiei Ropharma Braşov au aprobat la începutul acestei săptămâni majorarea capitalului social al companiei Teo Health, cea care administrează spitalul Sf. Constantin din Braşov, cu 2,9 milioane de lei. Ropharma va subscrie astfel acţiuni proporţional cu participaţia de 33,3% pe care o are la companie braşoveană. Cei-lalţi acţionari ai companiei sunt Cristian Constantin Teodorescu, un om de afaceri braşovean cu afaceri în domenii precum alimentaţie publică, turism şi hotelier, imobiliare, industrie, tipografie şi mass-media, dar şi Floriean Firu, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al SIF Transilvania. Cei trei acţionari ai companiei deţin câte 33,33% din Teo Health.

Spitalul Sf. Constantin a fost inaugurat în primăvara acestui an în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro, fiind unul dintre cele mai mari spitale private din ţară.

În aceeaşi şedinţă, acţionarii companiei braşovene au aprobat achiziţia pachetelor majoritare de acţiuni de la cinci mici distribuitori de medicamente - Helios Braşov, Europharm Trading 7 Ploieşti, Plantago Iaşi, Ergo-farm Bacău şi Drops Farm Roman.

Omul de afaceri Mihai Miron deţine 38,2% din acţiunile Ropharma. Prin Rimia Investments el are 20,23% din acţiuni, iar prin ADD Pharmaceuticals, 17,97%. În acţionariatul Ropharma se mai regăseşte şi cel mai mare fond de pensii private, Fondul de Pensii Administrat Privat ING, care are 5,5% din titluri. Arrow Pharmaceuticals, firmă înregistrată în SUA, are, de asemenea, 31,31% din acţiunile Ropharma, în timp ce Autoritatea pentru Va-lorificarea Activelor Statului deţine 0,33% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie