ROSATOM ANUNŢĂ:Victimele exploziei nucleare din Rusia lucrau la "noi armamente"

V.D.
Internaţional /

Victimele exploziei nucleare din Rusia lucrau la "noi armamente"

Agenţia nucleară rusă Rosatom a anunţat luni că cei cinci specialişti morţi în explozia de joi, într-o bază de tir de rachete nucleare, în Marele Nord, lucrau la "noi armamente" şi a promis să continue testele "până la capăt", relatează AFP.

Experţi americani apreciază că accidentul - căruia autorităţile ruse i-au recunoacut abia sâmbătă caracterul nuclear - ar putea avea legătură cu teste privind racheta de croazieră de tip Burevestnik -una dintre noile arme "invincibile" lăudate de către preşedintele rus Vladimir Putin la începutul anului.

Agenţia nucleară rusă Rosatom a adus luni un omagiu celor cinci membri ai personalului său, ucişi în explozie, şi a dat asigurări că vrea "să continue să lucreze la noi tipuri de armament, care vor continua în orice caz până la capăt".

"Noi îndeplinim sarcinile pe care ni le-a încredinţat Patria. Securitatea sa va fi asigurată integral", a subliniat directorul Rosatom Aleksei Lihacev, citat de agenţiile ruse.

Potrivit Rosatom, specialiştii asigurau partea de inginerie şi susţinere tehnică a "sursei de energie izotopică" a motorului rachetei aflate la originea exploziei, care a avut loc pe o "platformă maritimă" şi care a aruncat câţiva angajaţi în mare.

Imediat după accident, Ministerul rus al Apărării a declarat doar că faptele au avut loc în cursul unui test al unui "motor-rachetă cu combustibil lichid" şi a anunţat doi "specialişti morţi în urma rănilor" şi alţi şase răniţi, dar nu a spus că a fost vorba despre un accident implicând combustibil nuclear.

Ministerul a dat asigurări că "nu a existat o contaminare radioactivă", însă primăria unui oraş situat în apropierea bazei a anunţat că a "înregistrat o scurtă creştere a (nivelului) radioactivităţii", după care a retras anunţul.

Experţi au legat accidentul de teste ale Burevestnik - o rachetă cu propulsie nucleară dezvăluită cu mare pompă de către Vladimir Putin în februarie, dar nefinalizată apreciază ei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS