Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Rosneft va intra într-un parteneriat cu o companie din Emiratele Arabe

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Rosneft", cel mai mare producător de petrol din Rusia, va investi 630 milioane de dolari într-un proiect dezvoltat în parteneriat cu Crescent Petroleum din Emiratele Arabe Unite, care vizează explorarea şi producţia de gaze naturale în Orientul Mijlociu, transmite Reuters, citată de Mediafax. Rosneft s-a alăturat Crescent în mai într-o concesiune în emiratul Sharjah, primul proiect regional la care participă compania rusă.

Vicepremierul Igor Sechin a declarat, la finele săptămânii trecute, că Rosneft şi Crescent vor să înceapă producţia la Sharjah în 2013. Zăcământul cuprinde 70 miliarde metri cubi de gaze şi 16 milioane tone de gaze condensate, potrivit estimărilor. Proiectul, deţinut în proporţie de 49% de Rosneft, a fost discutat de premierul Vladimir Putin şi de fostul prim-ministru irakian Ayad Alawi, acum parlamentar.

În luna mai, Sechin, care ocupă şi funcţia de preşedinte Rosneft, a declarat că Rusia este interesată de proiecte de producţie a gazelor în Irak. Anul trecut, Crescent şi Dana Gas au format un consorţiu cu OMV Aus­tria şi MOL Ungaria care vizează să producă, în regiuena Kurdistan din Irak, suficient gaz pentru a asigura resursele gazoductului Nabucco în primele etape de funcţionare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS