Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ROVANA PLUMB, DESPRE INVESTIŢIILE DIN FONDURI EUROPENE:"Asigurarea infrastructurii de bază este o premisă pentru dezvoltarea Pieţei Unice"

M.I.
Fonduri Europene /

Rovana Plumb

Rovana Plumb

Ministrul Rovana Plumb a prezentat, astăzi, priorităţile de investiţii din fonduri europene ale României pentru perioada 2021-2027, dar şi progresele înregistrate în ultimul an şi jumătate de ţara noastră.

Priorităţile de finanţare privind fondurile europene din următoarea perioadă de programare (2021 - 2027) au fost prezentate, astăzi, de ministrul Rovana Plumb în cadrul unei mese rotunde organizate la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene de la Bucureşti, conform unui comunicat publicat de Ministerul Fondurilor Europene, pe pagina de internet a instituţiei.

Dna. Plumb a arătat că România are nevoie de consolidarea infrastructurii de bază în sectoare-cheie precum cercetare publică şi privată, transport, mediu, educaţie, sănătate si servicii sociale. "Asigurarea infrastructurii de bază este o premisă pentru dezvoltarea Pieţei Unice şi implementarea regulilor acesteia, concomitent cu asigurarea unui nivel ridicat al calităţii vieţii cetăţenilor într-un mod echitabil in toata Uniunea", a subliniat ministrul.

Rovana Plumb a mai adăugat că ţara noastră va miza, în următoarea perioadă de programare, pe investiţii în noi modele de business, pe dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi pe sprijinirea eficienţei energetice a acestora. Dezvoltarea capacităţilor de producţie a energiei din surse regenerabile, combaterea şomajului pe termen lung sau trecerea de la ocupare la pensionarea activă vor fi, de asemenea, parte a noii viziuni de programare, mai informează comunicatul citat.

Aceasta a reamintit că, în ceea ce priveşte Politica de Coeziune, negocierile sunt axate pe reducerea disparităţilor regionale şi pe abordarea noilor provocări, pe alinierea la Semestrul European şi pe asigurarea unei flexibilităţi care să răspundă mai prompt nevoilor regionale şi locale.

Cu acelasi prilej, ministrul Fondurilor Europene a făcut şi un scurt bilanţ al activităţii pe care o coordonează de un an jumatate, astfel:

25 miliarde euro - valoarea apelurilor lansate (90,8% din alocarea de aprox. 28 mld.);

5.998 contracte de finantare semnate cu beneficiarii de fonduri europene (însumând cca. 21,2 miliarde euro);

4,8 miliarde euro - plăţile efectuate către beneficiarii de fonduri europene (17,4% din alocarea UE);

8,6 miliarde euro a primit România de la Comisia Europeană, ceea ce ne situează lângă media UE în ceea ce priveşte rata de absorbţie a fondurilor europene. Acestor sume li se adaugă alte 6,5 mld. euro plăţi directe în agricultură, mai explică comunicatul citat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS