Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

ROXANA MÎNZATU:"Ţintim pe o rată de absorbţie a fondurilor europene de 38%"

A.I.
Fonduri Europene /

Roxana Mînzatu (Sursa foto: Twitter)

Roxana Mînzatu (Sursa foto: Twitter)

România a ajuns, până la data de 16 august, la o rată de absorbţie a fondurilor europene de peste 31%, iar obiectivul pentru final de an este de 36%-38%, a declarat, sâmbătă, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, informează Agerpres.

Conform datelor MFE, din alocarea de 31 miliarde euro, în România au intrat 9,7 miliarde euro bani europeni numai prin politica de coeziune şi politica agricolă, iar acestor sume li se adaugă încă 6,8 miliarde euro plăţi directe către fermieri.

"Ţintim în mod clar o rată de absorbţie de 36%-38% pentru final de an. De aceea spun în mod clar că lucrăm îndeaproape pe fiecare proiect. De exemplu, săptămâna viitoare vom avea întâlnire cu CFR legat de investiţiile pe care le au ei în derulare, pentru a vedea în ce măsură putem să obţinem mai mulţi bani de la ei pentru a-i rambursa de la Comisie. În luna septembrie ne propunem să trimitem şapte proiecte majore de apă, apă uzată, la Comisia Europeană, în valoare de circa 1,5 miliarde de euro pentru aprobare", a explicat ministrul Fondurilor Europene

Ea a subliniat că Guvernul României "trebuie să stea cu ochii pe minge" în ceea ce priveşte absorbţia de bani europeni.

"Avem de adus în ţară anul acesta de la Bruxelles undeva la 2,2 miliarde euro doar pe zona de coeziune şi de aceea accelerăm şi trebuie să lucrăm intens la ceea ce înseamnă generare de facturi pe fiecare proiect pe care îl avem în derulare", a mai spus afirmat Roxana Mînzatu.

Acesta a adăugat că atragerea banilor europeni este o temă care depăşeşte orice dispută politică.

"Aseară chiar am dat o veste importantă, şi mulţumesc celor implicaţi: s-au aprobat două proiecte majore pentru România. 700 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru podul de la Brăila-Tulcea şi un proiect foarte mare de extindere a reţelei de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, de care beneficiază 750.000 de oameni. Pe acest tip de abordare încercăm să ne concentrăm şi asta fac şi beneficiarii şi ne cer acest lucru. Să încercăm să lăsăm deoparte până la urmă preocupările acestea politicianiste şi acesta este mesajul pe care îl dau şi eu absolut tuturor instituţiilor care se ocupă de soarta României", a afirmat ministrul.

Referindu-se la proiectele finanţate cu bani europeni, Roxana Mînzatu a dat drept exemplu plajele de pe litoral, extinse cu bani europeni, şi a menţionat că 226 hectare de noi plaje se vor adăuga litoralului în cadrul unui proiect vizând combaterea eroziunii costiere.

" Avem plaje extinse pe litoralul Mării Negre cu bani europeni. În zona Eforie cred că turiştii deja se bucură de aceste plaje. Avem finanţare uriaşă finalizată pe exerciţiul trecut. Dar vreau să spun că vom continua cu 226 de hectare de noi plaje care se vor adăuga litoralului românesc existent în cadrul unui proiect de 800 milioane de euro vizând combaterea eroziunii costiere. Este până la urmă pentru litoralul românesc un proiect şi din punct de vedere turistic şi economic, uriaş, important, dar şi pe componenta de mediu. Şi prin asta încerc să spun celor care ne urmăresc să avem încredere că banii europeni ajung acolo unde este cea mai mare nevoie şi ne fac viaţa până la urmă un pic mai bună. Este un mesaj important acela de a avea încredere", a spus ministrul Fondurilor Europene.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. 38% rata de absorbtie nu e un motiv de alarmare? Cu ce se ocupa salariatii din acest minister?

  1. Si eu imi propun sa platesc 38% din impozitele datorate anul acesta! Cum suna??

   Servus

   In Bucuresti se circula de zeci de ani cu niste harburi de tramvaie si troleibuze numai mijloace de transport in comun.Cineva din strainatate a zis .ca nici daca a I plati o nu s ar urca in asa mijloace.

   Primaria n a facut nimic in aceasta privinta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

22 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8590
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5183
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2910
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie